Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hygro - майстор
Matchless написа:
Преди вземаха захранване някои за алармите от касетофона като ги слагаха...После отиват,пускат ток през антената с електрошок и освен с една аларма си и с една кола назад...
Теоретично е възможно. На практика - едва ли. Пренапреженията в автомобилната мрежа са редовно явление, затова всякакви устройства за автомобили имат в някаква степен поне елементарна защита. А да проникне пренапрежение с достатъчна енергия през антената считам за малко вероятен малшанс.

А кола, дето е за крадене, обикновено е и защитена с устройство, което е в някаква степен е съизмеримо със стойността й. Определено по-скъпите устройства са по-защитени... ако са монтирани както трябва.

Все пак сигурна защита няма. Когато Даймлер-Бенц обявиха, че защитата на централния компютър на моделите SEL е непробиваема, това си беше самата истина. Затова руснаците създадоха свой модел на този компютър и за секунди подменяха "непробиваемия" със свой...
Matchless - специалист
Това преди доста време беше.На мене са ми казвали ,че става,пробвано било...Ама аз съм малко "око да види,ръка да пипне",а такива неща нито ми се гледат,нито ми се пипат :lol:
Petyr - специалист
Matchless написа:
Явно не си си свалял рингтон с утлтра звук против комари:)
Много кофти е времето сега, ще гледам утре ще тествам :(

А за рингтона - телефона има високоговорител, който си произвежда каквито звуци си иска, но тук не говорим за рингтон, а за предаване на глас. Никой няма да хаби по-голяма честотна лента, грубо ГСМ-а реже звука от 0,3 до 3,4 KHz и ги прави на единици и нули. после ги предава около 900 МHz до базовата станция. От там започва цифрово прехвърляне из ГСМ мрежата, която е оптична и така се стига до другата базова станция където е другия абонат. Там пак около 900MHz се предава до ГСМ апарата и от единици и нули се превръща в звук.

Т.е. няма как по оптиката да се предаде сигнала. Може би теоретично ГСМ апарата с неговите 900 MHz може да усилва сигнала от дистанциноото, но само колкото е обхвата на неговия предавател. Въпреки това съм по-склонен да вярвам, че успешните тестове са направени в обхвата на дистанционното.

Нека някой, който е направил успешен тест и смята, че е бил извън обхвата на дистанционното, да направи още един на разстояние поне 35 км от човека с дистанционното. Доколкото знам 35 км е максималното разстояние между ГСМ клетката и абоната. Предполагам на толкова ще праща и ГСМ апарата.
panalov - специалист
Още един пробвал .

Не става без пряка видимост .

Иначе от втория етаж през разхерметизирания стъклопакет лови яко :lol: :lol: :lol:
Matchless - специалист
:lol:
Има двубандови трибандови телефони,варират честотите до към 1800МHz ,както каза телефона си е мембрана с движител-може да излъчва различни звуци и статични шумове...Различни дължини на вълната може да има...Не напразно в болниците не допускат телефони ;) Ето едно ценно сайтче дето ми влиза в употреба.
http://home.wanadoo.nl/paulschils/03.00.html
panalov - специалист
Абе сетих се дали ако е включен блутута и на двата телефона ще се получи.
Takezo Sensey - модератор
panalov написа:
Абе сетих се дали ако е включен блутута и на двата телефона ще се получи.
Възможно е ама в някой друг живот, Bluetooth 2 изпраща данни на цели 20 метра . По добре иди и си вземи ключовете все пак са не повече от 20 метра. :wink:
panalov - специалист
ВЕрно бе ,аз нещо се омотах
karamundi - специалист
става и със стари телефони ама май зависи от моделите на алармите по новите май не стават не съм сигорен трябва проби
:-D
Стефан - майстор
karamundi написа:
става и със стари телефони ама май зависи от моделите на алармите по новите май не стават не съм сигорен трябва проби
:-D
Брей, че упорит човек :lol: Ти да не би да си бил милиционер? Нищо лично към хората с професия полицай. Тове е от вицовете, където на времето се говореха. А и между полицай и милиционер има голяма разлика.

Тема "отваряне на колата с телефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: