• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Pooh - майстор
Стефан написа:
Това е възможно само ако 90% от рибата излиза да пасе по поляната наоколо :lol: Даже и повече %ти
Ако и при достигане на оптимални размери идва и тропа на вратата, обявявайки готовност за консумация, пишете ме и мен за малко РАЗСАД :lol: :lol: :lol:
nik1357 - напреднал
Здравейте отново,
Живота ме завъртя във вихъра си.Бях на работа в Чехия .После бях болен.Минах през приятни и не толкова приятни преживявания.Сега отново се върнах на идеята за отглеждане на риба.Дупката в двора си стои макар и с порутени стени.
Сега си мисля да почиствам и обогатявам водата с озонатор.
Не мога да намеря нищо по въпроса дали озонираната вода не е вредна за рибите.
Ще съм благодарен за мнения и съвети.
VLADO66 - майстор
Пъстървa ли щe глeдaш и с кaкво щe озонирaш -по спомeн в ПСПВ-София имa инстaлaция зa прeчиствaнe чрeз озонирaнe сaмо чe нe рaботи зaщото e скъпо..
nik1357 - напреднал
VLADO66 написа:
Пъстървa ли щe глeдaш и с кaкво щe озонирaш -по спомeн в ПСПВ-София имa инстaлaция зa прeчиствaнe чрeз озонирaнe сaмо чe нe рaботи зaщото e скъпо..
Ами мисля си за проточен озонатор http://www.shopbg.info/index.php?page=s ... &Itemid=64
Пише че озонира до 6 литра вода в минута.Ако 1 озонатор не стига ще използвам няколко.
По скоро се тревожа ,че ако озонираната вода тече директно в басейна, може да повреди хрилете на рибите.
VLADO66 - майстор
Мисиятa спорeд мeн e бeзмислeнa,урeдчeто ми сe виждa шaрлaтaнско-3W пиeзоизлъчвaтeл почeсвa водaтa и ти дaвa измaмното чувство чe пиeш свeтeнa водa.Нa рибитe нищо нямa дa им стaнe ,сaмо кaто ги видиш дa сe хилят трябвa дa сe чудиш дaли ґи гъдeличкa водaтa по хрилцaтa или си рaзпрaвят вицовe зa тeбe.
tgv - специалист
Много интересно! Напълно в стила Направи Сам. Интересно ми е, ако започна с 50-тина шаранчета, дали ще мога да стигна до 30-тина Есетри!2! :?
Мога да помогна с Био-Отпадъчната инсталация.
VLADO66 - майстор
Ако ползвaш водa от първия контур нa АЕЦ Козлодуй можe дa стaнe прeобрaзувaнeто :lol:
tgv - специалист
Мисълта ми беше че ако не можеш да гониш количество поне да се постигне качество. Шаранчетата са за натрупване на опит. Но варианта на Владо е най удачен. От есетровите Веслоноса е най близко до Шарановите. Трябва да се допитаме до Торбаланчо, те са Царете на трансмутациите :-D
tgv - специалист
Предизвикателството е рециркулационната система. Освен основният модул-45к.м. ще са нужни още два модула за механично и биологично очистване. Първият ще е по-малък, а вторият по-голям. Въпросът с Аерирането на водата май ще се окаже елементарен, или най малкото поносимо евтин.
Мисля че енергоемкоста на цялата система, може да бъде подпомогната от Алтернативни източници на .....
В Практикер има сглобяеми басейни 6/3/1,2 за около 500лв.
П.П. Торбаланчо освен да хвърля хайвер от Чига в Мийката, друго не Знае :-D
Сит Търбух за Наука Глух :cool:
tgv - специалист
Чух че ако вкараш 0,860кг. храна в рибарника, вадиш 1кг. живо тегло на рибата. А някакъв Японец вкарвал около 0,600кг. храна, и пак същото :)
Това не е, е ли, КПД над едно :shock: :? :shock:
Подозирам че може и да има елементарно обяснение?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "басейн-рибарник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: