Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
svetliopi44 - Чирак...
ralev написа:
Chefo77 написа:
.
Тия дни отивам да търся комплекта. После ще пиша какъв е резултата, ако става - добре, ако не - ще имам 7 молива бонус към опита :)

:? какво стана колега, бива ли я острилката

Аз имам от горе долу месец ... за цената са си супер и моливите и острилката 6.80 ги купих
jekasus - майстор
5.79 лв :)

Прикачен файл

Photo-0086.jpg
1111
Photo-0086.jpg (19.9 KиБ) Видяна 4007 пъти
Chefo77 - майстор
Мирише ми на кафеее :) :) :)
Гена, утре ще се чуем!
Chefo77 - майстор
Благодарско на Гената за комплекта! Пича обещава и спазва обещанията, даже ми се обади, защото аз бях сгрешил при записването на телефона му!
Ако някой има желание, да снимам острилката.
Към колегата, който отскоро носи очила - в комплекта има един алуминиев държач за молив, който си има закачалка отзад. Дали няма да ти върши работа нещо такова?
ralev - специалист
Остриш ли остриш :) Chefo77, вчера ги гледах и се зачудих дали да не си взема само заради алуминиевия държач
Chefo77 - майстор
ralev написа:
Остриш ли остриш :) Chefo77, вчера ги гледах и се зачудих дали да не си взема само заради алуминиевия държач
Нищо не остря, излязоха ми нервите докато наточа няколко молива :) :) Наострих ги само в началото и толкова. Сега стои в куфара за престиж (ахкане тип "Яяяяя, тоя какво НЕЩО има, тц тц тц") :) :)
професионал - специалист
Абе темата е позамряла ,ама нейсе-на вниманието на BOBI L-купих два молива Sola(син),и двата бяха начупени през 5-6мм. целите.По принцип ми вършат страхотна работа но!!!Купих ги през интервал от 3-4 месеца и от различни кутий,но сега не смея,защото при цена от 1,08лв. да ги изхвърлиш(при това след като си ги точил безуспешно 10-15 пъти) си е направо гадно.Умишлено не пиша от къде съм ги купил защото не смятам,че имаш вина-просто ако може да вземеш някакви мерки. :thumbs:
vasilevn - специалист
Имам такава острилка и смятам че е пълен т..ак с ножа е по - лесно и по - бързо, да не говорим и че моливите с по голяма елипса ги чупи. Относно моливите на SOLA ползвал съм от червените и от зелените. Червените са за дърво и са по меки а зелените са за камък и са по твърди. Пишат еднакво добре но зелените се износват по бавно затова по ми харесват. Сините за които говориш мисля че се водеха химически и не съм ползвал от тях но мисля че се използват за плочки.
Chefo77 - майстор
Зелените са прекалено твърди, за да пишат на дърво добре :wink: Иначе на други повърхности може и да са еднакви :)
За острилката си прав - 2 молива наточих и я пуснах в куфара - заради УААААУ ефекта :)
професионал - специалист
Така е-сините се оцветяват от водата и вършат страхотна работа при мокро дърво,плочки и др.

Тема "Острилка за моливи Sola" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: