Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Genesis - специалист
Щом е имало оглед на обекта и обявяване на цена няма как да се иска допълнително пари. Това си е чисто шикалкавенен на дребно. Т.е майстора е видял много добре колко е сложен обеката, колко са криви стените, таваните, колко ще се чука, камоли за електрото. А за качването на варта си е до пазарлък, който си се калкулира в цената на квадратурата.
MASTER - специалист
Genesis написа:
А за качването на варта си е до пазарлък, който си се калкулира в цената на квадратурата.
Наи лесно става с плащане на час - както е по целия бял свят.

Тогава дали ще се качва вар на осмия етаж, дали ще се фиксират кутиите,дали ще се оформят хиляда ръба - няма да има недоволни и от двете страни.
Pooh - майстор
Genesis написа:
Щом е имало оглед на обекта и обявяване на цена няма как да се иска допълнително пари. Това си е чисто шикалкавенен на дребно. Т.е майстора е видял много добре колко е сложен обеката, колко са криви стените, таваните, колко ще се чука, камоли за електрото. А за качването на варта си е до пазарлък, който си се калкулира в цената на квадратурата.
Това е, все едно, да се сърдиш на тенекеджията, който ти оправя колата, че не е напълнил резервоара с гориво!
Айде освестете се малко! ВСЯКА работа трябва да се заплаща. Договаряте измазване - измазват хората, сега остава да искате и гипса, и латекса да влизат в цената за мазилката.
Цените са съответно - площи над 1м²-на квадрат, под 1м²-бройка, всички оформяния на ъгли, без значение дали са вътрешни или външни-линеен метър. Отделно при изваждане на отворите от общата квадратура - пак същото - има линеен метър на оформяне на отвора (ако се прави, разбира се), а под 1м² - не се вади.

Има си норми за приемане на видовете работа, които са официални за България, аман от тарикатчета на дребно, които хем искат да получат най-добрата услуга, хем ако може, не само да не платят, но и някой лев да вземат!

Който мисли, че го бръснат на сухо - форума се казва "Направи сам" - запретва ръкави и вижда "От де иде ляба?!" После пак да каже, колко трябва да струва дадена операция.
radius - майстор
Понеже аз съм си електричар ще си фиксирам конзолите и кутиите с гипс. Иска ми се и цимент да добавя да стане кораво, щом казвате.
Моята пропорция за фиксиране на кабелите е 3 равни конзолни кутии гипс в 200 мл вода. На тези материали колко цимент следва да добавя. Само не казвайте на око.
Дали мога да добавя нещо да забавя стягането на гипса, защото ще омалея да забърквам на такива малки порции. Температурата в къщата е 4-10С, ако има значение.
ZMeyGorianin - майстор
Дали мога да добавя нещо да забавя стягането на гипса
Тапетно лепило.
radius - майстор
Колко се слага и не става ли с Ц200 , че имам, а и май съм чувал, че и с него става.
ZMeyGorianin - майстор
Аз съм слагал на "око". На 5 кг.кофа с разбъркан гипс-към 200-300 гр. разтворено лепило. Става и с Ц200.
radius - майстор
Колко време ти дава за работа?
Очаквам и акъли за цимента в гипса, само да не стане обърквация от толкова много екстри.
Тани - модератор
Ползвай направо лепило за гипскартон и не се прави на алхимик :wink: Имаш над 30 мин. отворено време за работа, а при тези температури значително повече. Една торба 30 кг струва около 12лв.
jekasus - майстор
radius написа:
Понеже аз съм си електричар ще си фиксирам конзолите и кутиите с гипс. Иска ми се и цимент да добавя да стане кораво, щом казвате.
Моята пропорция за фиксиране на кабелите е 3 равни конзолни кутии гипс в 200 мл вода. На тези материали колко цимент следва да добавя. Само не казвайте на око.
Дали мога да добавя нещо да забавя стягането на гипса, защото ще омалея да забърквам на такива малки порции. Температурата в къщата е 4-10С, ако има значение.
Направи го след мазилката, таман ще имаш ниво за контакти и конзолни кутии.
Иначе съм съгласен със Тани - като има лесно, за какво да търсиш трудното.

Тема "Чия работа е да се оформят ел. ключове и контакти с мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: