Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zdraveca - специалист
Изкопай един ров, като окоп, може и вода да му наливаш, отзаде каменен зид ама по средата да е с глина , да е мек и отгоре бойни кули. Собствеността трябва да се брани !
bikerider_ - специалист
Ще вкопая дълги павета наполовина, а наполовина ще се показват над земята. Тъкмо оправих колците на оградата, не искам някой неспособен да кара пак да ги потроши.
Градинки няма да правя, да ги припикават помиярите на блокаджиите. Има трева, която кося и това е достатъчно. Последния коментар, който чух, след като призовах поредния кучкар, да не си изпикава помияра на бръшляна на оградата беше "е, какво толкова, веднъж го е направил..." очавидно подобни нахални индивиди не отчитат факта, че след като техния помияр се изпикае на дадено място веднъж, след него минават още 10, които го правят заради миризмата оставена от тях. И що ли не го правят пред собствената си врата на апартамента, ми все пред чуждите дворове?!
dadko - майстор
bikerider_ написа:
че след като техния помияр се изпикае на дадено място веднъж, след него минават още 10, които го правят заради миризмата оставена от тях. И що ли не го правят пред собствената си врата на апартамента, ми все пред чуждите дворове?!
Що ли? Ами- щото си маркират територия. Пред тяхната си врата вече са го направили.
И песа като надуши миризмата на друг пес- препикава, за да си маркира територията като своя. Така, че- няма да отучиш кучетата... да не те обезкуражавам, ама- изгубена кауза. Дори да решиш да напръскаш с нещо, за да им е неприятна миризмата- щом е миризма, различна от тяхната- маркират с тяхната...
И да покажеш снимки на павенцата, дето ще боднеш. Интересно ще е за всички, които следят темата.
alsted - майстор
Пред мен също обръщат и то точно пред вратата на гаража ми, но не виждам защо това трябва да ме дразни :? . Слава богу до сега никой мой СЪселянин не е правил нерегламентирани опити да влиза в имота ми с превозното си средство. А кучета препикават, но основно бездомни. Гощавам ги по някое кюфте, когато си "превишат правата" и това съответно не се повтаря :wink: По сериозни са последствията като мине комшията с кравите :shock: Като да са се научили по своеобразен начин да маркират точно пред мен :-D Проблема е актуален ако нацеля момента да мина много скоро след тях. Иначе една друга комшийка дебне и скоропостижно прибира материала :-D
hidrazin написа:
Други съвети - направи си ограда със здрава основа ...
+1! Генерално решение - 50см здрав бетон, колците - над него. Съжалявам, но ще бъда откровен - падаш си нервак май.
hidrazin написа:
Други съвети - ... или смени населеното място.
Наистина какво търси един ерудиран, кадърен, грамотен, кротък, никому непречещ с нищо човек сред тази сган?
bikerider_ - специалист
Тук явно почвам да се сблъсвам със същото явление... не виждали що трябвало да ги дразни... Ми може би щото не е само опикаването, ми след него следва и осиране на пейзажа, който кучкарите не си го чистят след себе си, а им го чистя аз. И не ми е приятно да имам помиярски кенеф до вратата си, сега вижда ли се що се дразня?! И не, не съм видял стената в някой блок до вратата на кучкар да е опикана, обикновено го правят пред чуждите врати и дворове и викат кво от тва, като им се направи забележка. Обаче ще си взема една малка лопатка накрая и следващия, който си изсе*е помияра отпред и си го остави, ще си получи кучешкото кебапче в деколтето!
И обясних много подробно, че оградата ми си има хубава бетонна основа, но колците в нея естествено не могат да издържат на тъпоглавието на никой нахалник, който не може да си кара ръждивата каруца. Хайде нека четем от край до край нещата, да не предъвкваме като крави едно и също през няколко поста.
iva6ki - специалист
Мой познaт опрaви този проблем с черни дебелостенни тръби във формaтa нa П бетонирaни в земятa нa 50 см стърчaщи 40см през 120см боядисa ги в жълто и до тук.
bikerider_ - специалист
iva6ki написа:
Мой познaт опрaви този проблем с черни дебелостенни тръби във формaтa нa П бетонирaни в земятa нa 50 см стърчaщи 40см през 120см боядисa ги в жълто и до тук.
Да и това е решение, П-та, като тези по стадионите.
VLADO66 - майстор
bikerider_ написа:
iva6ki написа:
Да и това е решение, П-та, като тези по стадионите.
Само че трябва да са на такава височина че да се виждат на огледалата за обратно виждане.

Тема "Потрошиха ми оградата. Моля дайте съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: