Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
trevora - специалист
Не дойдоха да погледнат,оказаха се много заети и обещаха за другата седмица.Ще изчакам и ако и другата седмица не дойдат ще се обърна към застрахователната компания.Те би трябвало да ги накарат да погледнат нещата,така си мисля поне аз :?
"Не съм виждал досега на практика такова нещо. Стиропор отдолу, отстрани и отгоре на терасата. Ако има обект, който в момента е в такава фаза и с такова изпълнение, кажете ми къде е и кой е да го видя."
При нас не е така,но съседното крило което го строят в момента го правят точно така.
"Сега се сещам, че освен всичко в горния ъгъл има вероятно и греда, може и колони /от стоманобетон/. Напоследък се възприе една практика в такива случаи бетоновите елементи да не равнят с външния ръб на зида, което е добре, защото има по-дебела изолация специално на тях. Но дали при теб случая е такъв - от проблемите които имаш изглежда съмнително".
При нас ,ако правилно разбирам,че бетоновия елемент е трегера,то той е наравно със зида.
Time2Burn - специалист
trevora написа:
Здравейте.От както стана студено имам проблем и незнам как да го реша.Живея в нова кооперация на една година.Сградата има сертификат за топло,шумо и незнам-какво си изолиране.Но аз имам проблем с мухъл на една от външните стени.Конденза от бита сме го решили като купихме влагоуловител и смея да твърдя,че определено има ефект.Нямам конденз по прозорците.Обърнах се за помощ към техническия ръководител на сградата/до нас точно същата фирма строй друга сграда/.Господина дойде в къщи ,погледна и ми каза:А ми да госпожо-това е така ,защото имате много добра външна изолация и влагата от стените няма къде да излезе :? Та се питам,аз ли нещо съвсем не разбирам :| Мухъла който ми избива на външната стена има подозиращо оцветяване на цвета на фасадата.Мухъл имам само на една от всичките ми стени/никъде другаде/Към кого да се обърна за помощ .ако проблема не е във мен.Сградата има 10 год гаранция,но на какво :? Ако е в мен проблема как трябва да го отстраня,защото ми е адски неприятно,точно в детската е?Апартамента е застрахован,мога ли чрез застрахователите да накарам фирмата изпълнител да си поправи проблема,ако разбира се проблема е в тях?И последно говорила съм с комшиите над нас и под нас,те нямат проблем.

Ако спреш да си простираш прането в стаята, и ако си държиш включена вентилацията в банята, след последователно затопляне и проветряване на помещението - влагата ще спре да се появява. Мухъла трябва да се отстрани и повече няма да се появява. Но спри да простираш в стаята.
trevora - специалист
Никъде не съм писала ,че си простирам прането в стаята :)
Time2Burn - специалист
Вярно е, не си писала никъде, но не ми беше трудно да се досетя. Все пак си разбирам от работата. Влагата ти се появява зад шкафове, гардероби и други дървени мебели, защото дървото улавя влагата и я задържа в себе си, съответно отдава и на стената до него. Влагата винаги отива в горен външен ъгъл, защото оттам си намира път да излиза, макар и трудно, от стаята. Не търси вината в строителя, а в причинителя!
trevora - специалист
Но аз не простирам вътре.Имам тераса на която имам простор.И ако се върнеш на скицата както и на снимката ,където съм я дала ще видиш ,че точно на стената ,където нямам мебели имам влага.
Time2Burn - специалист
Ами тогава в дограмата може да имаш проблем. Или да са ти обърнали стъклопакета, или да е от най евтината. Чувал съм за метод дето се рязва уплътнението на прозореца на 3-4 места и от там изчезвала влагата. Иначе повтарям че влагата се лепи по външните стени в горните ъгли, защото там намира най - голяма температурна разлика и на свобода си кондензира. Търси причинител на влагата! Има нещо, да знаеш. Като седнеш и се замислиш кое може да изпарява огромни количетства вода ще намериш и решението сигурен съм. И да знаеш че едно готвене или едно къпане с неправилно проветрение и може да се случи това. Дори и през стена може да мине, за да се добере до външен ъгъл...
eurogas - специалист
При тази ситуация едва ли си позволяват да простират, строителите винаги мислят че потребителя е неграмотен.

Не разчитайте на вашата фирма, явно не им се занимава с проблема, повечето строители са пред фалит и не им е до рекламации, а застрахователя само ще ви загуби ценно време и нищо повече.

Наемете си специалист да установи на място има ли теч, има ли термомост, и действайте бързо докато не е пострадало детенце !!! :) :) :)
ribnikolaevi - майстор
Time2Burn написа:
Все пак си разбирам от работата. Влагата ти се появява зад шкафове, гардероби и други дървени мебели, защото дървото улавя влагата и я задържа в себе си, съответно отдава и на стената до него.
Всъщност причината да се появява точно там влагата е, че тези мебели със затворен въздух в тях действат като вътрешна топлоизолация. Което ще рече, че точно на тези места стените са по-студени от други.

Тема "В нас ли е проблема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: