Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
не е проблема в евтиния антифриз а в калпавия радиатор.а,какво има незамръзвашо тогава ?то,живака също не замръзва и охлажда отлично,ама става само за подводници...
Chefo77 - майстор
Хайде сега пък радиатора ... Какво е виновен радиатора за замръзването?
И в евтиния антифриз има етилен-гликол ... май. Въпросът е в концентрацията му и в другите вещества, които съдържа антифриза. Защото функцията на тази течност далеч не е само да не замръзва ...
bigshop - специалист
joranges написа:
... етилен гликола не замръзва, ...
Понеже много започна да се повтаря тази фраза все пак да уточним: етиленгликолът замръзва при температура −12.9 °C. При разреждане с вода тя пада до около −55 °C.
Така че, ако някой разчита на чист етиленгликол, тази нощ ще има изненада-а-а :?
didoni_ - специалист
Имам тестер за антифриз за 5и50 го взех,преставлява епроветка с гума за исмукване в единия край,а в другия гума за стискане,вътре едно като спиртомер,но не сам доволен не мери точно или аз не разбирам и сложих шишенсе вав фризера,най сигрно :)
да,така е.казвам ,че съвременните коли са капризни,специален антифриз,специално масло,трупат грешки,спира на пътя,вдигаш капака и псуваш,вместо да продължиш след малко.ако си жена,вдигаш си фанелката и чакаш някой да те вземе,а аз,какво,гащите ли да си свалям?има евтин антифриз,само с концентрат,никога не ми е замръзва и е все бистър,ня виждам корозия и не съм го сменял на 2 години.кой,каквото иска да прави.или имам голям късмет?вярно на 10 та година промих системата,но това си е нормално,по скоро котлен камък от водата,отколкото от антифриза.не се е пробивал радиаттора,но ако караш лято на вода а зимата сложиш антифриз,радиатора протича,това съм го виждал.и да си купя суперконцентрат,немски ,10 лв/литър,за -18 градуса ми се вижда кретения...магазина е на симеон....а.да казва се моноетилен гликол
kocetoo - специалист
По-добър, без пари и 100% ефективен метод от фризера НЯМА.
и студа си го бива,ваша светлост...

Тема "Внимавайте с антифриза!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: