Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bridge
- специалист
51 мнения в "Съвет за марка ударна бормашина"
BanoTheWolf
- специалист
bulhomes2 написа:Продават се. Бях се засилил да вземем за един винтоверт на брат ми, но цената го отказа. Имам някакви смътни спомени за около 60 лв.Дам, по толко някъде вървят.
Genesis
- специалист
Аз съм на принципа машината според обема на работа и времето за свършването и. Макар, че умирам за тях бих харчил много над разумното.
Ако човек предпочита да се помъчи докато работи и после да се успокоява с мисълта - е свърши работа все пак за тия пари си е добре, става. Но ако трябва цял ден да ти виси в ръцете да не свършила и взаимно да си таковате таковата човек от залъка си дава ама гледа да е добра машината.
Ако човек предпочита да се помъчи докато работи и после да се успокоява с мисълта - е свърши работа все пак за тия пари си е добре, става. Но ако трябва цял ден да ти виси в ръцете да не свършила и взаимно да си таковате таковата човек от залъка си дава ама гледа да е добра машината.
bridge
- специалист
"Изгуби" се удара при работа с бормашината и вече почти не се усеща. http://prikachi.com/images/265/4060265q.jpg. Принципно доста ограничено е ползвана машината и все пак не издържа дълго. Може ли да се поправи по някакъв начин?
puh4
- специалист
bridge написа:"Изгуби" се удара при работа с бормашината и вече почти не се усеща. http://prikachi.com/images/265/4060265q.jpg. Принципно доста ограничено е ползвана машината и все пак не издържа дълго. Може ли да се поправи по някакъв начин?Може да се оправи, но не знам дали ще харесаш метода.
Димитър Шиклев
- напреднал
Никой досега нищо не каза за Елтос-Спарки! Имам BUR2 160E повече от 20 години, и наскоро ми смениха само четките! Работех частпром и няма да казвам колко дупки в бетон съм пробил! Единственото което се разби за това време е патронника, който струва 15 лв. Но колегата ако иска да си свърши работата и да не мисли повече, е по-добре да си вземе една машинка под наем за един уикенд. А иначе-Спарки е лиценз на AEG *, но е правен у нас, а не в Китай! И гореспоменатото струва 155 лв. И ще служи десетки години.
* - коригирано
* - коригирано
Последна промяна от Димитър Шиклев на ср юни 12, 2013 2:46 pm, променено общо 1 път.
velsi
- Почетен майстор
Спарки са някаква немско-китайска измислица. Истинските машини от едно време бяха Елтос, производство на завода в Ловеч и се произвеждаха по лиценз за АЕГ, а не на Бош. В началото на прехода Спарки купиха приватизирания завод и смениха името като запазиха старите модели. Общо взето разчитаха на старата слава. В последствие покитайчиха някои от старите модели и пуснаха доста нови, чисто китайски. Макар, че съотношението цена - качество все още е добро, това е марка, която вече не е това, което беше и и която не е от предпочитаните от мене.
Тема "Съвет за марка ударна бормашина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература