Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bridge - специалист
А продават ли се отделно само батерии?
bulhomes2 - майстор
Продават се. Бях се засилил да вземем за един винтоверт на брат ми, но цената го отказа. Имам някакви смътни спомени за около 60 лв.
BanoTheWolf - специалист
bulhomes2 написа:
Продават се. Бях се засилил да вземем за един винтоверт на брат ми, но цената го отказа. Имам някакви смътни спомени за около 60 лв.
Дам, по толко някъде вървят.
Genesis - специалист
Аз съм на принципа машината според обема на работа и времето за свършването и. Макар, че умирам за тях бих харчил много над разумното.
Ако човек предпочита да се помъчи докато работи и после да се успокоява с мисълта - е свърши работа все пак за тия пари си е добре, става. Но ако трябва цял ден да ти виси в ръцете да не свършила и взаимно да си таковате таковата човек от залъка си дава ама гледа да е добра машината.
bridge - специалист
"Изгуби" се удара при работа с бормашината и вече почти не се усеща. http://prikachi.com/images/265/4060265q.jpg. Принципно доста ограничено е ползвана машината и все пак не издържа дълго. Може ли да се поправи по някакъв начин?
puh4 - специалист
bridge написа:
"Изгуби" се удара при работа с бормашината и вече почти не се усеща. http://prikachi.com/images/265/4060265q.jpg. Принципно доста ограничено е ползвана машината и все пак не издържа дълго. Може ли да се поправи по някакъв начин?
Може да се оправи, но не знам дали ще харесаш метода.
Димитър Шиклев - напреднал
Никой досега нищо не каза за Елтос-Спарки! Имам BUR2 160E повече от 20 години, и наскоро ми смениха само четките! Работех частпром и няма да казвам колко дупки в бетон съм пробил! Единственото което се разби за това време е патронника, който струва 15 лв. Но колегата ако иска да си свърши работата и да не мисли повече, е по-добре да си вземе една машинка под наем за един уикенд. А иначе-Спарки е лиценз на AEG *, но е правен у нас, а не в Китай! И гореспоменатото струва 155 лв. И ще служи десетки години.

* - коригирано
Последна промяна от Димитър Шиклев на ср юни 12, 2013 2:46 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Спарки са някаква немско-китайска измислица. Истинските машини от едно време бяха Елтос, производство на завода в Ловеч и се произвеждаха по лиценз за АЕГ, а не на Бош. В началото на прехода Спарки купиха приватизирания завод и смениха името като запазиха старите модели. Общо взето разчитаха на старата слава. В последствие покитайчиха някои от старите модели и пуснаха доста нови, чисто китайски. Макар, че съотношението цена - качество все още е добро, това е марка, която вече не е това, което беше и и която не е от предпочитаните от мене.

Тема "Съвет за марка ударна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: