Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MamaMy - майстор
И аз си имам домашни сладури. Така им казвам защото обичат сладко, но както писах не веднъж моите са много капризни в храненето. Благодарение на тях знам, че при пълен хладилник в къщи нямам нищо ставащо за ядене. Захарницата и един голям буркан от някакви лидълски бонбони седят на масата пълни със захар. Сладурите само ги заобикалят от далеко. Захарта е румънска от Лидъл с червени надписи на пакета. От няколко дни забелязвам особена активност. Вчера забърсах от масата 50-тина разузнавачи. Бяха окупирали кутията ми с хляба. Заради тях и подобни държа хляба си в кутия от сладолед. Миналата година едвам го спасявах. Още горещ от хлебопекарната го нападаха, а паднала троха я отнасяха на секундата. От няколко месеца спряха да му обръщат внимание. Не знам кое ги отврати. Ползвам същата суха мая от Лидъл и брашно на Дечков. Усещам, че хляба е по-гаден, ронлив и нетраен. На втория ден е мухлясъл. Това беше до вчера. И изведнъж такъв интерес? На вечеря внимателно извадих хляба от кутията и го огледах. Няма нито една мравка. По масата мярнах една да щъка и веднага я провокирах. Откъснах тлъста троха и я сложих на близо. Мравката видимо се възбуди. Тръгна насам натам да щъка. Докато вечерях я бях забравил, но като свърших и тръгнах да чистя масата и изненада. Трохата заобиколена от 20-тина мравки, но само седят и не атакуват. Сетих се и за сутрешната обсада на кутията с хляба. По самата кутия нямаше нито една мравка. Зачудих се кое е различно? Олиото е същото, солта и захарта също. Бях обаче чукнал едно яйце за разкош. Понеже ми бяха позалежали 3-4 яйца в хладилника и реших да ги оползотворя преди да се измътят. Явно в тях има нещо което хем привлича мравките, хем ги държи на разстояние. Какво чакат обаче не мога да кажа. Факт е, че са интересни за наблюдаване и доста успешно ми показват кое става и кое не става за ядене и пиене. Миналата година умираха за лидълската кола и тоник. Оригиналните не ги докосваха.
Lisko - майстор
хехе, уникално четиво си написал.
И нашите много обичат тоник, направо озверяват.
MamaMy - майстор
Тази вечер нещо ги няма по масата. Не, че ми липсват, но това може да означава, че са нападнали нещо друго за ядене в къщи. Сега огледах. В парти-грила ги няма. По грил тигана, също. Явно месо не обичат. Поне това което ям аз. Никакъв интерес към котлетите ми. И по шкафовете не ги мяркам. Плика (кофата) за боклук също не ги привлича. Две-три се завъртяха покрай черешите, но не ги вълнуват и те. Погледнах и хладилника. Няма ги. Намерили са явно друг будала да ги храни. :lol:

Тема "Помощ мравки...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: