Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zLO - специалист
gogata1987 написа:
zLO написа:
Защо мислиш, че ще се разпръсне на по-голяма повърхност?/quote]

Ползвал си думата "накапе", явно съм се хванал за нея. Сори. Ако пръска с пулверизатор, няма значение дали ще е готов спрей или разредена пипета. Иначе съотношението, което аз ползвам, за да обезпаразитявам местата, където се подвизава кучето ми като съм на вилата е 1 голяма пипета в 1 литър вода. Стига ми за 5-6 пъти да му обработя мястото, където спи. Досега бълха или кърлеж не е хващал като сме горе.
С пулверизатор е, да. В случая със спринцовката се капе, ако няма друго под ръка.
Щях да те питам разни неща относно пипетите ("професионално" изкривяване), но така или иначе доста разводнихме темата.
Любопитно ми е авторът какво е направил в крайна сметка (:
iivanov - майстор
Ми той caribi го каза.Чеше се на студено. :-DЗа първи път чувам за бълхи посред зима.
Последна промяна от iivanov на чет яну 10, 2013 9:51 am, променено общо 1 път.
caribi - специалист
На нас ама винаги ни идва отпосле!!! :rock:
Gamma - специалист
Да си кажа и аз опита.
Ползвал съм препарат за обезпаразитяване на животни. Кучето ми (ротвайлер) беше зверски бъхлясало. Ветеринарният лекар ми даде препарата, като каза да облея животното с него и да напръскам мястото, където се подвизава - дървена колибка в двора. Препарата е в малко шишенце, което се разтваря във вода. Не се сещам как се казва, но съм го вземал от различни ветеринарни аптеки. Действа на всякакви гадини - бълхи, кърлежи и т.н.

Другият МНОГО ефективен препарат е "Айкън".
Област на приложение: за борба с летящи и пълзящи насекоми (мухи, комари, кърлежи, хлебарки, мравки, дървеници, бълхи) в битови помещения, около складови помещения, обори, навеси, паркове, тревни и други площи.
desem - специалист
Фронтлайн.
Опаковка за голямо куче (като капсула е) разреждаш с 1 л. вода, сипваш разтвора в пулверизатор и пръскаш където трябва. Цената е около 25 лв. Купувала съм го от Зоомагазини.
Има и вариант без разреждане - 100 мл за 38 лв. (пътвия път взех това ..., но като не знае човек)
Освен от бълхи ще те оттърве и от хлебарки!
Безопасно е за животни и деца!
kr1100 - майстор
Неостомосан ампула. 1 бр се разтваря на 2 пъти в 750 мл вода. Мори бълхите. 1 ампула е под 3лв.
hidrazin - майстор
desem написа:
Фронтлайн.
Опаковка за голямо куче (като капсула е) разреждаш с 1 л. вода, сипваш разтвора в пулверизатор и пръскаш където трябва. Цената е около 25 лв. Купувала съм го от Зоомагазини.
Има и вариант без разреждане - 100 мл за 38 лв. (пътвия път взех това ..., но като не знае човек)
Освен от бълхи ще те оттърве и от хлебарки!
Безопасно е за животни и деца!
Фронтлайн има същото активно вещество като добре познатия РЕГЕНТ 800 - фипронил. Лошото е че Регента го спряха да го продават от преди пет години. Пакетче с един грам Регент струваше 1-2 лева и с него можеше да се напръска цял вход на жилищен блок или един декар картофи против колорадски бръмбар. Сега същото ти го продават за 38 лева - говоря за 100ml опаковката. Там е точно един грам Регент800 или 800mg фипронил. Опаковката за голямо куче съдържа 0,5gr Регент 800 или 400mg фипронил.
Та накратко - с опаковката за голямо куче се прекарваш. излиза много по-скъпо. По-добре тази от 100ml и я ползваш на няколко пъти. Това дето си използвала една капсула за голямо куче си е конска доза ако се ползва в апартамент. :-D
:partyman:

Тема "Заобиколен съм от бълхи......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: