Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
galin56 - специалист
Luiji написа:
1Какво значение има че ми е първия коментар.
2 Аз казах че съм го чувал от хора дето са го правили и той ако иска да пробва.
3.Аз никой нищо не карам насила да прави.Мисля че като прочетох темата човека искаше да чуе мнение по въпроса и някой да му каже ако знае нещо и аз тфа съм направил.
Абе то и аз не бях чел темата отначало като теб и се оказа че и други го предлагат това. Не знам само кой луд го е пробвал това наистина. Ако видя някой наистина да го прави това - да се изпикае и после с пикнята си да си маже очите го признавам наистина за не добре с главата и мен лично ще ме е гнус да общувам повече с него. Това вече прекрачва всякакви граници на нормално поведение.
Luiji - напреднал
В отговор само ще кажа,който иска да научи нещо повече нека ми пише на лс.....да не превръшаме темата в чат:) (Че винаги ще се намерят умни хора като....да не цитирам имена)и ще обясня какво трее да се направи.Иначе да има такива хора дето са го правили и минава много по бързо отколкото с капки за очи и т.н. Пак повтарям насила в тоя живот никой нищо не сам го карал да прави.
agj - майстор
galin56 написа:
Luiji написа:
1Какво значение има че ми е първия коментар.
2 Аз казах че съм го чувал от хора дето са го правили и той ако иска да пробва.
3.Аз никой нищо не карам насила да прави.Мисля че като прочетох темата човека искаше да чуе мнение по въпроса и някой да му каже ако знае нещо и аз тфа съм направил.
Абе то и аз не бях чел темата отначало като теб и се оказа че и други го предлагат това. Не знам само кой луд го е пробвал това наистина. Ако видя някой наистина да го прави това - да се изпикае и после с пикнята си да си маже очите го признавам наистина за не добре с главата и мен лично ще ме е гнус да общувам повече с него. Това вече прекрачва всякакви граници на нормално поведение.
Значи вече спокойно можеш да спреш общуването с мен !
Но на мен разбира се няма да ми липсваш! :lol:
Жив и здрав! :partyman:
piron45 - майстор
schuldiner написа:
Luiji написа:
Казвали са ми че урината помагала и то много.
Вътрешно или външно?

Сериозно, не се ебавайте с това - за урината може някой да ви убеждава, че е стерилна, но пикалото със сигурност не е. Като е казано, че е по-добре да се промиеш (независимо каква рана) с урина, вместо със съмнителна за замърсяване вода, не означава да си пикаеш на суратя при всеки повод.
Абе ако пикалото е на некоя 25год. хубавица може и да се замисля :lol:

Сега сериозно по темата, ако ще заварявате без маска си сложете слънчеви очила и няма да си осветявате очите. Повече от 30г заварявам и до сега не съм си осветил очите, защото нося очила с диоптер постоянно и стъклата ми са фотосоларни, т.е. променят си цвета при силна светлина в кафяво. Иначе често ми се налага да не ползвам маска като не ми достигат ръцете.
schuldiner - майстор
piron45 написа:
Абе ако пикалото е на некоя 25год. хубавица може и да се замисля :lol:

Щом е хубавица, може и да ти се изс.ре ли? Бе човек, като опреш дотам, гледай поне мъж да е, че фауната ни е значително по-бедна на някои места...
Ако сте забелязали действието на осветяването винаги е след 20-22 часа.Това е така заради самото устройство на окото.Заварил съм мноооого километри шев и тонове електроди съм стопил.Та в този ред на мисли капките са -
Alcaine-по капка на око/ако осветяването е зверско по две/
Като спре да гложди по капка адреналин.
Алкаин-а е упойка-изсушава лигавицата и не е препоръчително да се злоупотребява с него.
Адреналина премахва кръвонасядането-очите стават бели като сняг-съответно сваля и напрежението в окото.
След тази интервенция се ляга да се спи веднага.
Действа по малко от 2 часа.
Алкаин-а е годен до 3 месеца след отварянето на флаконкапкомера.
Адреналин-а е годен до 2 часа след отрязването на ампулата.
Лошото е че напоследък все по малко аптеки ги дават без рецепта и трябва да се помолиш.
Иначе всяка аптекарка знае за какво се ползват.
Благодаря Ви,и безаварийно заваряване.
Не се осветява заварчика а помощника му!

Снежната слепота (лат. Niphablepsia) е болестно състояние, което възниква след продължително излагане на очите на ултравиолетова светлина.
Снежна слепота е понятие, което в медицината се нарича „офталмия нивалис”. Често се дължи на кератит или конюнктивит в следствие на облъчване със силна светлина. В зависимост от силата и интензитета на UV-лъчението може да се получи ерозия на роговицата и дори поражения на ретината.
Състоянието възниква от няколко минути до един ден, след облъчването, в зависимост от неговия интензитет. Отначало се появява зачервяване, отток около очите, парене, сълзене и свръхчувствителност към светлина. Снежната слепота може да предизвика и силно главоболие.
Заболяването настъпва, когато интензивно ултравиолетово лъчение доведе до увреждане на клетките на роговицата, вследствие на което се оформя язвичка и се появява силна болка. Когото увреждането на окото не е голямо и своевременно се потърси лекарска помощ, състоянието е напълно обратимо.

Това е от доц.Андреев
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_3507.html
mladkal - майстор
не изчетох всичко написано до тук, но пък за сметка на ова ще споделя своя челен опит.
Първо не съм професионалист заварчик, но пък за сметка на това успявам профи да се осветя и да изгоря не само клепачите.
Когато стискате очите и "само прикапвате" едно че си осветявате кожата на лицето (която при мъжа е по-груба и издържлива) ни си осветявате и външната част на клепачите.
Решението на осветени клепачи освен разните мазила и кремове са и хидратиращи кожата флора от дома- резен картоф, краставица, ябълка...
Проблема с "пясъка в очите", когато те са осветени идва (смятам повечето зная, а тези които не знаят -дано не го ознават) не докато си събирате инструментите и навивате удължителя..Проблема не идва и докато пиете една, радвайки се на сътвореното.. Бедата идва вечер, когато затворите очи, загасите лампата и решите, че ще спите...

Това страдание лично за себе си съм го решавал с няколок капки урина във всяко едно око. Вместо капки (каквито ида са те) си поставяте по няколко капки урина от собствената. Да, не звучи хигиенично, но пък за сметка на това е най-облекчаващото средство...
torbalan - Дървен философ
То и аз проблема със страданието за себе си съм го решил - ползвам си маската ;)
докера - специалист
Скоро питах в 2-3 аптеки за капки за очи ...... всички са с рецепти ...... :?
Приеди при съмнение за осветяване ползвах едни , Офталмосептонекс май се казваха , и вършеха отлична работа , но вече - само с рецепта ...
Не че не мога да отида до някой спешен кабинет да ми драснат една рецепта , ама не е там въпроса . :sad:
Bojidar_Donev - специалист
Здравейте :) накратко аз съм 16 годишен пишман завар4ик и в на4алото когато бях още по-зелен се осветих 2ти ! Първият път ми мина много лесно но вторияяя :cool: ... Добре 4е съм заобиколен от стари ку4ета в този занаят като ми казаха за орината и моята реакция беше подобна на вашата но още след първото капване 4уството за песъ4инки в о4ите из4езна ако ви казват 4е ще ви мине веднага ... това няма да стане но си залагам и двете ръце 4е това е най-ефикасния лек срещу това !!! И моля ви не говорете на изуст :) Поздрави

Тема "Осветяване на очи с електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: