Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
iva6ki - специалист
Нямa тaкъв филм,бурдюрa нaдaли го виждaш в огледaлaтa. По високи по нестaбилни. Кaто искa дa обръщa ще гледa или ще плaщa.
Последна промяна от iva6ki на вт сеп 23, 2014 10:34 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
По-високи, по-ниски, все е тая като вържа П-то с един сапан и си го затътря нанякъде. :-D
:partyman:
bikerider_ - специалист
Нееее, колега VLADO66, не си познал, ще са на височината на броните. Който не гледа и не внимава за оградата ми, директно ще си кърти бронята. Хайде сети се подвижните паркинг колчета на каква височина са, когато са вдигнати.

hidrazin, като ги вкарам 2х по толкова, колкото са над земята, вътре в нея, малко трудно ще ги откъртиш.
alsted - майстор
Той с хидразин ще ги зареди ако реши и пак ще излетят :wink:
Аз ти предлагах на самата ограда основата да е 50см бетон и от него нагоре - коловете. Ти май каза, че всъщност тя е така. Не схващам с коя част от колите си ти чупят колците, при положение, че броята им трябва да се тресне в бетона :?
kuger - майстор
alsted написа:
Не схващам с коя част от колите си ти чупят колците, при положение, че броята им трябва да се тресне в бетона :?
Хич не се чуди. Един пич на село прекара WV Пасат през междина от 1,5 метра целия. Между уличен стълб и каменна ограда дебела 0,5 метра. Оградата почти издържа :-D
bikerider_ - специалист
alsted написа:
Той с хидразин ще ги зареди ако реши и пак ще излетят :wink:
Аз ти предлагах на самата ограда основата да е 50см бетон и от него нагоре - коловете. Ти май каза, че всъщност тя е така. Не схващам с коя част от колите си ти чупят колците, при положение, че броята им трябва да се тресне в бетона :?
Бетонът е нисък, само в основата на колците и оформя нисък бърдюр под оградата. Ако кола не спре на леко надигнатия скат с трева пред бетона, удря точно оградата.
svetipampuh - напреднал
Можеш да си правиш каквато искаш ограда, но за да правиш сам ограждения и капани по тротоара ти трябва проект и разрешение от общината. Иначе всеки пострадал може да те съди. И ще си плащаш като поп. Относно помиярите- могат да пикаят където си поискат. Важно е когато акат собственика да махне акото.
Не се заяждам, но няма нужда от толкова злоба. Двора си е твой, но улицата е обща и може да обръща който където пожелае. Ако ти чупят оградата се обаждаш на полицията. После от ГО или от гаранционен фонд ти плащат оградата.
Последна промяна от svetipampuh на нед окт 05, 2014 9:37 am, променено общо 1 път.
kuger - майстор
До колкото знам пише се помия,провери в правописния речник, а от ГО или ГФ ще платят, ама друг път.
И аз не се заяждам :partyman:
dadko - майстор
svetipampuh написа:
Можеш да си правиш каквато искаш ограда, но за да правиш сам ограждения и капани по тротоара ти трябва проект и разрешение от общината. Иначе всеки пострадал може да те съди. И ще си плащаш като поп. Относно пОмиярите (Пише се пУмияр- от пумия)- могат да пикаят където си поискат. Важно е когато акат собственика да махне акото.
Не се заяждам, но няма нужда от толкова злоба. Двора си е твой, но улицата е обща и може да обръща който където пожелае. Ако ти чупят оградата се обаждаш на полицията. После от ГО или от гаранционен фонд ти плащат оградата.
Един съвет: Преди да пишеш кое как е правилно да се напише- първо провери в правописния речник. Може и google да попиташ. И аз така се направих на много знаещ правописа веднъж в този форум...Но не това е най- важното в случая.
http://pravopisen.onlinerechnik.com/duma/помия
http://rechnik.info/помия
svetipampuh - напреднал
ОК. Оправих думата. От ГО ще платят- стига да има протокол с описани щети. Няма как самоволно да прави заграждения и реконструкции на тротоара. Той е толкова негов, колкото и на "селянина" който там обръща. Ами ако той реши, че му е мерак да махне бордюрите и да си асфалтира площадка за обръщане? Или не дай боже да си изкопае канал за смяна на маслото пред оградата, което е еднакво незаконно с това да правиш огради и набиваш шишове? Тогава какво се случва? По-силният ще е прав, а другият дори ще му помага.
Така, че според мен, а и напред имаше подобно мнение направи си бетонна ограда около метър и нагоре я вдигай с каквото искаш. Пък да си обръщат колкото искат.

Тема "Потрошиха ми оградата. Моля дайте съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: