Сега погледнах пак рецептата която се дава в книжката за 500 гр. хляб  - 1 + 1/2 чаена лъжичка суха мая. 1 чаена лъжичка е около 4 гр. суха мая или общо = 6 гр. По твоята рецепта излиза да е 5 гр.
Интересното е, че и за едно кило хляб дават същото количество суха мая
Мисля, че на твоята рецепта така както е трябва да увеличиш захарта двойно, маята да е лъжичка и половина, олиото две супени лъжици, а брашното да се намали на 600 гр.
Тези грамажи които ти ги даваш при мен са за едно кило хляб.
								
															
																															
																								
															Интересното е, че и за едно кило хляб дават същото количество суха мая

Мисля, че на твоята рецепта така както е трябва да увеличиш захарта двойно, маята да е лъжичка и половина, олиото две супени лъжици, а брашното да се намали на 600 гр.
Тези грамажи които ти ги даваш при мен са за едно кило хляб.


 ...и че няма да видя нищо изненадващо така е. Че пече, пече, не е дала грешка, затопля при втасването... Чудех се ако датчика за температура е почнал да подава примерно с десетина градуса отклонение от нормалното - за печенето няма да е фатално, но при втасването, ако претоплим дрождите ще е. Въпросната машина ни е втората. Първата беше Мулинекс. На година и 3-4 месеца почнахме да хвърляме кошничката - спичаха осите. От България сервиз или нещо такова искаха по около 40 лв за кошница. На третата я дадох на майката, че проявяваше интерес. Взехме Финлукс с по-евтини консумативи - до сега не съм сменял още кошницата(а станаха и с нея доста години). Като каза за захарта и се сещам за един познат - преди време беше взел от карфур някаква захар на прИмоция за джибрите. Три пъти сменя датата за казана, не падаше захарността. Най-накрая така я свари ракията. После разбра че била някаква малко фалшива захар. Та нищо чудно и от захарта да е - от доста време караме на Захира фин кристал. А за продължителността - на финлукс-а на 3та програма 3ч. и 50мин., на мулинекса вече не си спомням коя програма ползвахме, но времето беше пак там някъде 3ч и 40 мин.
  ...и че няма да видя нищо изненадващо така е. Че пече, пече, не е дала грешка, затопля при втасването... Чудех се ако датчика за температура е почнал да подава примерно с десетина градуса отклонение от нормалното - за печенето няма да е фатално, но при втасването, ако претоплим дрождите ще е. Въпросната машина ни е втората. Първата беше Мулинекс. На година и 3-4 месеца почнахме да хвърляме кошничката - спичаха осите. От България сервиз или нещо такова искаха по около 40 лв за кошница. На третата я дадох на майката, че проявяваше интерес. Взехме Финлукс с по-евтини консумативи - до сега не съм сменял още кошницата(а станаха и с нея доста години). Като каза за захарта и се сещам за един познат - преди време беше взел от карфур някаква захар на прИмоция за джибрите. Три пъти сменя датата за казана, не падаше захарността. Най-накрая така я свари ракията. После разбра че била някаква малко фалшива захар. Та нищо чудно и от захарта да е - от доста време караме на Захира фин кристал. А за продължителността - на финлукс-а на 3та програма 3ч. и 50мин., на мулинекса вече не си спомням коя програма ползвахме, но времето беше пак там някъде 3ч и 40 мин.