Аз знам, че в ново буре ракия не се сипва. Ако пък е належащо то се обработва първо със слаба ракия /паток/ за няколко дни и след това се налива "оригиналната" ракия. Класиката обаче е поне една година в бурето да е имало винена ферментация. Не претендирам, че е така, но това съм го чувал от най-добрият ни дегустатор от преди милениума
Буре се чисти от микроорганизми, гъби и разни органични съединения със 15%-ов р-р на водороден прекис /кислородна вода, перхидрол, водороден пероксид, диводороден пероксид...има 100 имена според концентрацията му
/...след това бурето ухае на аптека.

Буре се чисти от микроорганизми, гъби и разни органични съединения със 15%-ов р-р на водороден прекис /кислородна вода, перхидрол, водороден пероксид, диводороден пероксид...има 100 имена според концентрацията му
