• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
entusiast - специалист
moci111 написа:
entusiast :) ти май не четеш какво пишем тук и все едно и сащо си питаш :) май ти не си спал повече от 3 дена :) ако имаш сланинки варти си педалите тъкмо ще ги стопиш :)
Виждам как се казва темата - Електровелосипед, не електроскутер, електромързел ими нещо подобно! И след като така се казва темата, аз задавам точно такива въпроси и не виждам какъв е проблема!
ludiagsm - специалист
moci111 написа:
Иво брат никой не прояви желание за електро сбирка :) иначе са сериозни електро маниаци :lol:
Може да не са имали време незнам ;)
sasko12345 - специалист
entusiast зависи колко килограма си аз съм 105 кг и имам 500вата от конрад и ми се струва зле но все пак ме вози по баир му помагам. Ако си по лек ще ти е по добре. Но за яка скорост 1000вата ти тряба.Мисля че с 20а часа литии батерия ще са ми екстра дори и тези 500вата аз сега съм с тупуз олово :supz: Уж има регенеративна спирачка но според мене само спира тока тая спирачка дали действа незнам тряба и другата да монтирам само едната съм монтирал за сега.
entusiast - специалист
sasko12345 написа:
entusiast зависи колко килограма си аз съм 105 кг и имам 500вата от конрад и ми се струва зле но все пак ме вози по баир му помагам. Ако си по лек ще ти е по добре. Но за яка скорост 1000вата ти тряба.Мисля че с 20а часа литии батерия ще са ми екстра дори и тези 500вата аз сега съм с тупуз олово Уж има регенеративна спирачка но според мене само спира тока тая спирачка дали действа незнам тряба и другата да монтирам само едната съм монтирал за сега.
81-82 кила съм, а и велосипеда, който бих използвал е сравнително лек - алуминиев, без задно окачване, а и миналата година му смених гумите с едни по-тънки с много малко съпротивление на асвалт. Значи 500 вата ще трябва да ми предостатъчни!
sasko12345 - специалист
Ще са ти екстра. Естествено после ще искаш още коне, както с колите. Работи и на 48в конрадски мотор пробвах го 30 км каране даже не беше загрял много. Особено на тръгване е доста по мощно.

Всички велосипеди са алуминиеви въпроса е колко алуминии има в тях има различни класове алумин.
ludiagsm - специалист
sasko12345 написа:
Ще са ти екстра. Естествено после ще искаш още коне, както с колите. Работи и на 48в конрадски мотор пробвах го 30 км каране даже не беше загрял много. Особено на тръгване е доста по мощно.

Всички велосипеди са алуминиеви въпроса е колко алуминии има в тях има различни класове алумин.
Купи ли си контролер най -накрая ;)
sasko12345 - специалист
С конрадския върви та се къса. Незнам като дигам напрежението вдига ли се мощността но като тръгва доста по бързо набира. Но за да го карам на 48в ми трябва хубава батерия с оловото става много тежко.
val4o89 - специалист
Здравейте електро-вело манияци. Изчетох цялата тема и вече съм в отбора с 500W хъб от конрад и 3бр сънлайт. Все още не съм качил батериите, но ще гледам днес да се оправя. Чудя се за 36 волтово зарядно от къде да намеря (искам да зареждам на 36волта а не да превързвам всеки път успоредно на 12волта)? Не ми се дават 65 лева за зарядно, в което няма почти нищо. Някой да му се намира схема?
П.С. Аз съм много навит да направим електро сбирка и да обменим опит на по бира някъде.
sasko12345 - специалист
И аз търся зарядно ама ги зареждам с зарядно ЗИЛ ама много ток дава деба и ги прай кипнали чайници. На 36в трудна работа освен да е самоделка то реално кам 40-42 в трябва да дава май. Мойте мисля да ги сложа в чанта и с 2-3 цека ключета да ги превкл. и мисля да си купя зарядно импулсно 3-5А и да ги направя бързо да ги свалям от велосипеда че сега е мъка то са едни колани едни ластични въжета. Ако до 2 месеца не ги скапя. Абе най доброто е караш и веднага зареждаш за да искарат по дълго време.

Ми айде да направиме сбирка. Мене ми е удобно по обяд в парка на слона примерно ама днеска вали примерно понеделник.
ludiagsm - специалист
val4o89 написа:
Здравейте електро-вело манияци. Изчетох цялата тема и вече съм в отбора с 500W хъб от конрад и 3бр сънлайт. Все още не съм качил батериите, но ще гледам днес да се оправя. Чудя се за 36 волтово зарядно от къде да намеря (искам да зареждам на 36волта а не да превързвам всеки път успоредно на 12волта)? Не ми се дават 65 лева за зарядно, в което няма почти нищо. Някой да му се намира схема?
П.С. Аз съм много навит да направим електро сбирка и да обменим опит на по бира някъде.
Добре дошъл в клуба , утре вдругиден ако е хубаво времето може да направиме сбирка
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: