• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
lenko71 - специалист
ra4mo написа:
Хора, да попитам ... трябва ми нещо за рязане на плочки ... работата е че не ми трябват за бани и такива работи, а за градината и въобще не е нужно да бъдат изрязани право... просто искам една плочка да я направя на 2 равни половини ...

трябва ми нещо евтинко, а пък ако и с подръчни средства ми дадете идея ще е супер ... :roll:

мерси !
Ако имаш ъглошлайф с диск за неметал или диамантина ...
panalov - специалист
ra4mo написа:
Хора, да попитам ... трябва ми нещо за рязане на плочки ... работата е че не ми трябват за бани и такива работи, а за градината и въобще не е нужно да бъдат изрязани право... просто искам една плочка да я направя на 2 равни половини ...

трябва ми нещо евтинко, а пък ако и с подръчни средства ми дадете идея ще е супер ... :roll:

мерси !
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=16375
Прочети тази тема .

Иначе lenko71 е прав купуваш малък флекс за 15- 20 лв. в някой голям магазин на промоция вършиш си работата и го хвъляш ,а ако имаш късмет може да да поработи и по дълго
MASTER - специалист
Spokoiniq написа:
Да повдигна и аз малко темата.Предстоят ми три средноголеми ремонта, включващи плочки.От четеното дотук е ясно какво ползват професионалистите-Sigma, Si-Ri, все италиански благини.Сигмата на 57 см е 410 кинта, Сири-то трябва да е около толкова.за съжаление за обема работа който предстои не ми се дават тия пари, няма да ги избия по чужди обекти.Има някаква евтина нова серия на Сири, с полимерен вместо алуминиев водач, ламаринен вместо лят корпус, абе доста компромиси като за 150 кинта за същия размер.Явно резеца е само читав.Дайте акъл какво да си взема, предпочитам с шина, не тръбен, че се огъва.Ако има нещо средна хубост с шина бих му сменил резеца и да изкара тия ремонти, пък и дай боже повече.Профитата ще ревнат срещу компромисите, но аз с това хляба не си вадя, а и бая други харчове имам, така че 4-500 не е оферта.Моля за мнения...
В такъв случай да предложа и аз вариант, включва се напълно в предвидения бюджет, че и за почерпка ще остане.
Отиваш в най близкия склад за строителни ментета и си купуваш тази машина на РАЙДЪР на цена около 100 лева.
Изображение
Шасито никак не е лошо и ще изкара доста повече от предвидените три средноголеми обекта. Шината е метална, дръжката е стабилна, воденето става доста прилично,чупенето също. Подложките са метални, на пружини, което обуславя и добро рязане на гранитогрес. Има си и линеал, и ограничител. Недостатък е, че се настройва за конкретната дебелина плочки, които ще се режат, но операцията трае по малко от минута чрез винтовете на шината.
След това си купуваш една ролка на Сигма да речем срещу малко повече от 10 лева и сменяш менташката.
И в рамките на 120-130 лева имаш истинска машина, с която безпроблемно да си свършиш работата.
XpacTa - специалист
Всъщност тази машинка на Райдър май върви по 180-190 лева (ако става дума за RD-TC16), а в момента я има на промоция в Бриколаж за 159 лева. Ако знаеш някъде където я има по-евтино ще се радвам да споделиш.
MASTER - специалист
Мои познати я купиха от съвсем обикновен магазин за материали и крепежи в Варна, на Чаталджа за 110 лева някъде, преди около 7-8 месеца.
За модела няма как да знам кой е,не се старая да съм в течение на всички модели бау бау инструменти, но изглежда като тази на снимката.

След два три днинпак ще режа с нея, и ще погледна дали има някаква маркировка.
alexb - специалист
да ви споделя как правя отворите и аз:

Взимам центъра, и с обикновенна конзола за контакт си очертавам отвора, добре е да се рисува на гърба на плочката, след това с малък флекс (най-добре с диамантина но може и с почти всякаъв друг диск стига да не е от тънките) заповачвам да режа на слънце тоест срез от единия край на линията до другия като гледам да не излизам извън рамките, след това още десетина среза на малко разстояние един от друг. Ако сте рязали правилно трябва като вдигнете плочката отвора да прилича на дупка от която излизат лъчи аз му казвам слънце.

Взимате клещи от тези с тънката човка и за почвате да чупите парчетата докато оформите отвора. Става много бързо и лесно, разбира се отвора не става за изложба но той и без това няма да се вижда.
mitko64 - майстор
Имам питане за рязане на гранитогрес с машина за водно рязане( от тези с ваничката), която купих - Еinhell BT-TC 900S. Имам ръчна с която съм рязал грес до 8мм, но тук става въпрос за 10мм и дължина 60 см, които не се хващат на ръчната, отделно за тясни парчета( под 4 см) не става. Използването на ъглошлайф е немислимо поради прахoляка( ще ме изселят съседите). Ще свърши ли работа за един апартамент новата покупка, или съм се набутал? Ако върши, да сменям ли диска с такъв за гранитогрес и порцелан?
jekasus - майстор
mitko64 написа:
Имам питане за рязане на гранитогрес с машина за водно рязане( от тези с ваничката), която купих - Еinhell BT-TC 900S. Имам ръчна с която съм рязал грес до 8мм, но тук става въпрос за 10мм и дължина 60 см, които не се хващат на ръчната, отделно за тясни парчета( под 4 см) не става. Използването на ъглошлайф е немислимо поради прахoляка( ще ме изселят съседите). Ще свърши ли работа за един апартамент новата покупка, или съм се набутал? Ако върши, да сменям ли диска с такъв за гранитогрес и порцелан?
Режи смело и се радвай, че не гълташ прахоляка. Аз се радвам на такаваИзображение и купувам евтини дискове на Райдер.
jasonsmith - помощник
Здравейте, до скоро си правех баните с на един приятел машината, но както всички знаем - всичко хубаво има край, та в момента съм в процес на търсене на машина. Бюджета ми е 150 - 200 лв., като предпочитам долната граница, разбира се :). Искам да взема нещо, което да ми харесва и помага, а да не ме натоварва. Така че, кажете моля предложения.
Това става ли за нещо:
http://www.kolko.bg/bg/raider-mashina-z ... /p/2438328
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Машинка за рязане на плочки ! - има ли значение каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: