• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
housedoktor - майстор
Е капаците могат да разбият ,но с решетките ще им е трудно.Трябва им ъглошлайф(ток отвън няма) А са захванати със секретни винтове.Имам "останали" :-D от ремонт на един затвор в Англия .А и целта е да си намерят по лесна плячка ,Е ако решетките са свързани с ел.мрежата ве4е е мноооого грубо :? имам предвид 110 волта де ,не че не заслужават 220
todor_velikov - специалист
касовите брави вече се отключват много лесно и бързо и не представляват трудност на крадците-продават се специални декодери или "таралежи" в които отключват,затова масова ключарите предлагат смяна на касовата брава със секретна такава(с патрон),препоръчват с "дългите "ключове на mauer патрони :wink: естествено с качествена бронировка отпред,иначе какъвто и да е патрона се "изкормва" с спец.уред.СОТ-а също някога не помага,също и камерите,на едни роднини с камери,сот и последна дума на заключване ги обраха :!:
housedoktor - майстор
Няма непреодолима ключалка-

и никога ключа да не стои отвътре

махнах клиповете с отварянето на секретни ключалки Mauer и Abloy -не е добра идея :)))) да са тук.Мисълта ми е ,че и най-скъпите се отварят за минута от специалист
todor_velikov - специалист
housedoktor написа:

да за касовите е така ,но за секретните е точно обратното-по-добре е да е мушнат и завъртян в някаква посока :wink:

housedoktor-запознат си за много неща ,но не за всичко
:roll:
housedoktor - майстор
Точно такъв клип бях сложил със секретна ключалка.
Разбира се това не означава ,че добрите ключалки са излишни. Нека споделя една моя идея,взаимствана от старите възрожденски къщи.Имаме метална врата например заключена с халки и катинар.ето две решения за заключване.Халката за катинар ,която е от кум касата-закрепена е на длга ос,която минава през стената.От вътрешната страна на помещението тази ос преминава в дълго рамо,което залоства вратата.Така след отключване-халката трябва да се завърти с средноусилие на 90 градуса.Тогава рамото отвътре отлоства и може да се влиза.При счупване на катинар ако не се завърти халката (само който знае) вратата може да се преодолее само с грубо разбиване .
Втори начин -метална врата с катинар или секретна брава.От вътрешната страна на вратата се поставя солидно резе ,но да се движи свободно в леглото си.От външната страна на вратата се правят няколко произволни дупки с диаметър 3-4 мм.Секрета е в следното.Избирате си една дупка .Спрямо нея изготвяте една Г образна твърда тел.Такаа.Значи отключвате си и после с тази тел(скрита наблизо ) през "вашата" дупка просто дърпате резето обратно.Тука и най добрият ключар би се затруднил ако не зн
ае точно тайната и дупката .Дано сте ме разбрали
Следващия пост е за охранителни камери-как да си направим сами с минимални средства и усилия
Последна промяна от housedoktor на пон фев 23, 2009 5:25 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
todor_velikov написа:
housedoktor написа:

да за касовите е така ,но за секретните е точно обратното-по-добре е да е мушнат и завъртян в някаква посока :wink:

housedoktor-запознат си за много неща ,но не за всичко
:roll:
Имаш лично с клипа :)
Чаро - Акълия
Eто още един вид "ключалка". Предполагам не е много по-трудна за "разбиване" ама...
http://constructor.bg/shop/product_info ... 77e51//url
Излиза около 130лв комплекта. Не съм го направил още за да коментирам.

Най-добрата идея за защита ми се струва застраховката. Поразпитах и от една застрахователна фирма ми представиха няква странна застраховка имущество. Не странна, а по-скоро с интересна клауза.
Примера беше- протича пералнята наводнява и ламината в другата стая. Идваме описваме и изплащаме. :?
Освен нормалните кражба, бедствие... и това. Но при сключването на застраховката, идва човек и описва всичко. :?
Сумата беше горе-долу колкото едногодишна издръжка на хубаво, голямо куче.
housedoktor - майстор
Още 2 хитри механизма
Забележка - резета от първият тип се отварят извънредно лесно с кредитна карта.Гледал съм го по филмите и веднъж се наложи да го ползвам,когато си забравих ключа-стана за 3 секунди....
Втората използва строга комбинация от движения за отваряне на вратата

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (41.79 KиБ) Видяна 10688 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (41.96 KиБ) Видяна 10688 пъти
nivanov - специалист
cacho, за стабилно заключване не разчитай на rfid ... С електроника за около 50 кинта мога да ти мултиплицирам таг-а до безкрайност ...
Става само за контрол на достъпа за офиса, но не става за нощно заключване примерно ...
emil_v r - майстор
Тези последните съм им голям фен . Механична логика , страхотно .

Напомнят ми на едно стрелящо у/во с газов патрон . Ударник и спусък - отваряш и буум -в главата :-D
Може и да се електрифицира.
Един от входа крадеше саксийте . Направих му капан под саксията .
Електрифицирана пиратка , микре + 1,5в батерия , действаше забавено 5 сек.
Пиехме с комшийте у нас , и към 22ч страхотен трясък !, излизаме щастливи - и той със саксията в ръце кат гръмнат :-D .
Смях , и още пиене и година приказки.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: