• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
olas_m - помощник
С шило пробиваш дупчици през двете части, промушваш мека тел и закачаш като фенер.
??
Бихте ли пояснил или приложил схема. През дупчиците няма ли да изтича разтворът?
tarlyo - специалист
Предполагам колегата има предвид в горната част на съда. Хем като дръжка, хем да ги крепи едно за друго.
GEORGI5959 - специалист
Разбира се, че в горния край. Сега измайсторих две бутилки набързо за да покажа нагледно. Извинявам се за лошото качество на снимките но блести от гланца на бутилките.

Прикачен файл

za osi.jpg
za osi.jpg (73.63 KиБ) Видяна 18123 пъти

Прикачен файл

za osi 2.jpg
za osi 2.jpg (71.81 KиБ) Видяна 18123 пъти
pet.kan - специалист
http://flowersnet.info/a323/%D0%90%D0%9 ... 0%92%D0%93

ето инсектицид като за асма - сравнително къс карантинен срок
ама четох , че не го харесват жилещите
kabel96 - специалист
Колега GEORGI5959 бихте ли проверили този препарат за осите защото питах в 4 и то все добри аптеки а едните са даже и един от големите вносители на препарати и навсякъде казаха че няма такъв препарат който да ги прогонва.Инсектицида ги мори но само при директно попадение.
schuldiner - майстор
А колко са големи децата? Защото може да се окаже полезно и забавно защитата от осите да се повери на тях. Сигурно съм избил хиляди оси като хлапе, а и после, без нито едно ужилване. Сега не ги убивам безпричинно, но децата така се учат да не се страхуват... Най-вероломният капан (сътворен от детски ум разбира се), е паничка с примамка и спиртна лампа с почти невидим пламък до нея. Може и свещ. Всяко дете само избира примамката (мед, захарен разтвор, месо) и мястото, на което да заложи капана. Доколкото си спомням след няколко сеанса ставаше много трудно да се примами дори една оса - или се научават да избягват района (което не е лош резултат), или действително числеността им намалява. Все пак не са многобройни като пчелите.
GEORGI5959 - специалист
Кабел96, отговорих ти на лични. В БГ няма такъв препарат. Несъзнателно дадох грешна информация, редактирах си поста и моля да бъда извинен.
kolev_k - специалист
Днес варихме някакви сладка,и като се събра един рояк.Не жилят,но са досадни и влизат в тавата със сладкото.Пробвах с едно лепило за хлебарки и насекоми,сложих им примамка,нито една не се лепна.Някой ако знае нещо ефикасно ще съм много благодарен.
bulhomes2 - майстор
Аз лично пробвах със захар и оцет и нито една не влезе вътре, въпреки, че бяха хиляди. Все на месото налитаха.
shotik - майстор
Два дни бях в едно село между Враца и Дунав,бяха сложили в кутийка от маргарин,по-големите,мед,оцет и вода ,за отношение между тях не знам,открита беше и за две денонощия над 100 се бяха удавили там,не съм се сетил да снимам .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Как да се отърва от оси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: