Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
jekasus - майстор
stivemaster написа:
Това да копаеш кабелни канали ,след мазилката дори не знам дали си струва, да се коментира.За водата също не си прав ,но не знам дали имаш желание да разбереш .
Прекарването на водата след мазилката има само плюсове - мазача си маже спокойно в банята без да му пречат изводи или тапите на тях и фаянсаджията получава равна повърхност за работа без "сополи" покрай изводите и кабели. Коляно-преходи и УКБ се слагат и се настройват равно по мазилката. За кабели същата работа, в Наредба 3 , Чл. 1717 има и други за изпълняване на ел.инсталации освен стандартния в България, на 20 см от тавана. Така че каналите не са много като дължина. А и при готовата мазилка по-лесно се настройва еднакво ниво на конзолни кутии във всички стаи.
Наскоро преминах към използването на метални майки при мазилката и връщане назад към циментови такива вече няма да има.
Pooh - майстор
stivemaster написа:
И в случая, дискусия за_това, мога да водя САМО С ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
Я, че ми стана любопитно - ти в качество на мазач или в качеството на жичкаджия се явяваш професионалист?
Колко метра кабел си положил, ЛИЧНО? И колко квадрата мазилка?
То бива - бива, ама бивол за мезе ...

П.П. Гледам в писането си далече и от калфа ...
smokee - специалист
Точно това работя в момента- ел техник - окабеляване на сгради. Ние си пробиваме дупките в стената и фиксираме кутийките за разкл.кутии/ключове/контакти и т.н. с гипс,като предварително сме информирани за следващото покритие на стената - дали ще е само на шпакловка или нещо друго ,за да знаем колко да вдълбаем кутийките в стената.После шпакловчиците само мажат (не се занимават с ел.)

Тема "Чия работа е да се оформят ел. ключове и контакти с мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: