Интересен филм, изгледах го целия... доста време ще мине, докато арабите започнат да правят електричество от петрол 

val4o89 написа:Много маняшко. Я разкажи малко повече за тия два велосипеда - мотори, батерии, пробег...Този с двата мотора по1000вата е със 16 амперчаса 48волта lifepo4 батерия максимална скорост 62км в час ,пробег 25км с двата мотора , 34км с един мотор. Другия е 500вата с 9 амперчаса 36 волта батерия максимална скорост 33км в час пробег 23 км
stanetzz написа:И аз съм хвърлил око на комплекта от Конрад. Интересува ме как стои въпроса с изкачването на продължителни наклони с такъв? Имам предвид конкретно "Симеоновско шосе", в отсечката от зоопарка, до горния край на Симеоново. Дали ще ми свърши работа? А за батериите- могат ли да се използват мотоциклетни акумулатори ? На доста добра цена са: http://www.moto-akumulatori.com/price.html , http://store.emk-33.com/category/76/aku ... tml?page=2По баирите им е тегаво но при вси4ки положения ако му помагаш няма да има проблеми.
rook написа:Определено баирите им идват в повече, но аз и не искам да ги изкачвам само с тях. Достатъчно ми е, че правят изкачването на баири значително по-лесно.Колега може да си смениш контролера и да сложиш още 1 акумулатор мотора ти ще го понесе
Не ти препоръчвам да си вземаш гелови/киселинни оловни акумулатори. Освен, че са доста тежки, не могат да осигурят достатъчно ток. При по-голям и продължителен товар, напрежението им пада значително. Аз имам точно конрадския хъб и от там си взех такива акумулатори 12в/12Ач за около 34лв. бройката. Карах ги миналото лято(и то само половината, че заминах извън страната) и се отказах от тях. Сега седят под дивана на по-малко от 20 цикъла и чакам да ми дойде лифепо4 батерията. Голямото предимство на оловните акумулатори е цената им. Около 5 пъти по-евтини от лифепо4.
Замислям се и за смяна на електродвигателя с по-мощен, но явно няма да е тази година поради липса на $. Единствения вариант е ако ми попадне читав хъб мотор 1000 вата втора употреба на добра цена
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: