• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
miliad - майстор
Ето малко пчеларска технология :)
В голяма ПВЦ бутилка се сипва подсладена бира до 1/3 от обема да речем и се поставя на място където не ни пречи.
От време на време се проверява до къде е стигнало нивото на жертвите в бутилката.Като се изравни с това на течноста се изсипва съдържанието и се зарежда на ново.Вместо бира/ако ви е много мила/ може да се сложи сладък сироп с малко оцет.
iavor - специалист
Аз съм сложил капани /шишенца/ с мед и оцет .Въпреки,че се пълнеха с оси пак налитаха на гроздето. Напръсках със сода бикарбонат /1 пакетче в 2.5 л.вода/и втора седмица няма кьорава оса.
Последна промяна от iavor на ср сеп 04, 2013 4:03 pm, променено общо 1 път.
vlad0 - специалист
Здравейте колеги, искам да питам за лайката.. та идеята ми е ако се засади лайка по-нагъсто покрай басейна дали няма да бягат гадовете от нея?
kuuuuuul - майстор
Днес разместих едни керемиди и гледам гнездо с оси :x в бързината попаднах на шише кореселин ,сипах го в друго с помпа и напръсках,ефекта беше моментален не можаха дори да излетят \:D/ след още няколко керемиди още едно гнездо ама шишето ми беше под ръка.Така че КОРЕСЕЛИНА действа идеално срещу гнезда.
Не съм съвсем сигурен но пише че е за пълзящи и летящи гадове
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%9 ... ml?u=95668
sian - специалист
petkov_75 написа:
Колега,не четеш какво пиша!
".....,без да пръскам с разни отрови,защото все пак,там играят деца?!"
По горе някои сподели че пръскa лозите с рaзтвор от содa зa хляб. Aко в бaсейнa се сложи содa зa хляб може би ще имa ефект.
Duke_BG - специалист
sian написа:
petkov_75 написа:
Колега,не четеш какво пиша!
".....,без да пръскам с разни отрови,защото все пак,там играят деца?!"
По горе някои сподели че пръскa лозите с рaзтвор от содa зa хляб. Aко в бaсейнa се сложи содa зa хляб може би ще имa ефект.
или пакет чай от лайка да си плува из басейна :)
слагахме препарати за басейн и нямахме проблеми с оси - вие слагате ли някакви препарати в басейна ??
lyubohar - майстор
След препаратите в басейна няма оси.
А хора? :lol:
Duke_BG - специалист
lyubohar написа:
След препаратите в басейна няма оси.
А хора? :lol:
като отидеш на обществен басейн дали няма препарати във водата ?
имам пред вид специализиран препарат за басейни !!!
brum - майстор
Мен са ме налазили стършели, не оси. Големи, черни, като хеликоптери са. Не съм 100% убеден, че са стършели, ама много ми приличат на тях - като оса, ама доста по-дебело и голямо. И чисто черно :) .

Някъде под покрива гледам влизат от време на време. Покрива е стар, керемиден. От долният край гредите са затворени с дървени плоскоти и се образува на практика кухина под покрива и над "ламперията". Гледам ги, че се мотаят по асмата (а то гроздето даже не е цъфнало още). Чета за разни схеми - шишета с тясно гърло и широко дъно пълни с оцет и захар - влизали вътре и се давели, щото не можели да излезнат. Или шишета с нафта накачени около гнездосто - май миризмата ги гонела.

Ама шубето е голям страх - т'ва ако ме ужили сигурно ще спринтирам до спешното. Някаква идея какво да правя? Гражданска защита още бори ли се с тия гадове?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Как да се отърва от оси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: