• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bulhomes2 - майстор
lov написа:
Весо в други ден слагам 10 корниза по 3м. Мисли му ако паднат. :axe:
Аз още преди казах, че съм готов да се обзаложа. Още съм готов. Искаш ли? :lol:

Силикон - прозрачен от левчето - към 3 - 3,50 лв струваше. Няма какво да подпираш. Мажеш, натискаш и той си остава там. Веднъж ми беше далече левчето, та от близката железария ми продадоха някакъв друг модел. Викат - "течен пирон" му казвали на това. Да ама не. Едно гръбче на кухня лепих с него. Та там го подпирах сума ти и време и пак не се залепи, та после им ги убих в главите и "течните пирони". Сега по-често ползвам различни видове силикони за различни неща и гледам разликите, но тогава не ги знаех и не мога да кажа точно какъв е бил.
lov - майстор
Знам че са леки ама не очаквах да са толкова че силикона да ги захване веднага, та за това предложих на колегата с летвите. Имам си няколко такива на половинки че да мога да си ги карам в колата. И като ми се наложи си ги снаждам на място с винтчета според височината на тавана. Колко кабел съм положил по този начин аз си знам без да закова и един пирон.

Относно лепилата има наистина с невероятни качества. Да не забравят спорещите относно техните качества защото един от моделите на ЛОТОС се прави с изцяло лепена рама.
bulhomes2 - майстор
Чакай да не объркаме нещо! Аз говоря за намзване със силикон на цялата повърхност, лягаща на тавана. Да не би някой да си помисли, че се слага само на няколко точки (като дюбелите)! К'ъв ще да е тоя силикон, дето няма да удържи? Пердетата закачаме на другия ден (естествено).
Gnus - специалист
Абе я опиши цялата технология, защото явно не можем да си го представим как ще се направи успешно, поне аз.
VLADO66 - майстор
Не става така просто-трябва да платиш за ноухауто :-D
bulhomes2 - майстор
Хаха. Имаше един дето искаше пари за съвети, но от пролетта не съм го срещал във форума...

Мажа корниза по цялата дължина с доволно количество силикон. Да кажем с дебелината на молив. Натискам го към тавана докато се покаже леко силикон и от двете страни на корниза (да съм сигурен, че цялата повърхност е залепена). Това е. На другия ден закачам пердетата.
ribnikolaevi - майстор
Има логика това което казваш, Bulhomes2. Като се сметне контактната площт ще излезе минимално натоварване. Така даже и да има компрометиран участък от шпакловката/латекса, усилието ще се разпредели към останалите части.
Но аз бих се подсигурил с някой и друг пирон дюбел, ей тъй, за спорта. Какво закачане на корниз ще е без дрелка?! :roll:
Shark - специалист
За мен това лепене със силикон е абсолютна простотия.

Въпрос на личен избор!
sasooooooooo - "специалист"
Ще стискаме палци, тавана да не е крив!
bulhomes2 - майстор
Взех да се обяснявам пак, ама дотето обяснявам - по-добре да го снимам:
Това е на силно неравен таван. Пръсканата мазилка аз съм си я пръскал и е боядисана с фасаген (или латекс) от близката железария - нищо специално.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ijHHxXjfe10[/youtube]

Това е на гипскартон. Пак шпаклован и боядисан. В лявата част се вижда, че съм поспестил силикона и леко се клати като го напъна, но пак е изключено да падне.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gFkPlfc_c1A[/youtube]
Тежките завеси са на вилата и няма как да ги снимам.
Shark написа:
За мен това лепене със силикон е абсолютна простотия...
Ми - това е! Никой не карам. Ако смятате, че Ви е по-лесно и по-стабилно ще е с дрелката - Вие сте! Аз ще си карам с "простотията"
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Корниз за пердета - избор, монтаж, въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: