• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stonesour - специалист
работя това, от което се интересува автора на темата. ама не в клон, а вземам решенията. :roll:
ако приемем, че доходите на човека отговарят на изискванията на конкретната банка да поеме допълнителна задлъжнялост (защото 45 000 лв. необезпечени кредити предполагат висока месечна вноска), исканото финансиране е крайно невероятно да бъде получено по няколко причини.

първо, селските имоти се кредитират с повишено внимание, при значително занижен коефициент размер на кредита спрямо пазарната оценка. тук прави вчепетление, че авторът, комай, иска да вземе по-голям кредит от пазарната оценка на имота на груб строеж.

второ, имотите в процес на строителство също се кредитират с повишено внимание. добре е клиентът да е познат за банката или да има независимо / допълнително обезпечение, защото няма никаква гаранция, че парите ще се разходват целево и имотът ще се завърши. в противен случай, просто не се кредитират.

трето, повечето банки отпускат жилищни кредити целево. довършителни работи на груб строеж е целеви кредит. обзавеждане на къща е кредит за текущо потребление. авторът иска да ползва парите със смесена цел, като поне 1/2 от тези пари по моя скромна преценка ще бъдат нецелеви. а нецелевите кредити са по-скъпи от жилищните.

като прибавим факта, че за грубия строеж е ползван необезпечен кредит, а това няма как да бъде скрито, и на практика, човека няма никакви собствени средства (самоучастие е важно за банката) в този проект, шансът такъв кредит да бъде отпуснат клони към кръгла нула.

успех. :razz:
kistbam - специалист
stonesour, благодаря за изчерпателния отговор. Като цяло вече съм наясно и с трите точки, които си посочил. Аз за това и пуснах темата: защото не ми беше ясно.
Май се поотказах за ипотечен кредит, но въпреки това когато приключа с грубия строеж може да направя оценка на имота и къщата и да видим какво ще ми предложат банките. Все пак и аз да дам някаква информация в тази тема =P~ .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за ипотечен кредит." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: