• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
cholev - майстор
Шефка не подценявам ничий труд, но все пак не може носач на кашони да взима повече от специалист.
Колкото до цената на труда в Перник и Пловдив едва ли има разлика.
Ето първата обява в София за общи работници: https://www.zaplata.bg/работа/софия/303 ... -работници
Заплата 700-800лв и забележи- мъкне се не от третия етаж, а до 6-тия :-D . 800/20 = 40; 700/20=35лв надник и това не знам бруто ли е или нето.
Е в София със сигурност заплатите са повече от Пловдив.
Не се впечатли обаче, как хамалите взимали 4 пъти повече от докторите. :?
Айде сега кажи, че ламинатаджиите трябва да взимат повече от докторите.
Или като в стария класически виц:
Баба към внук: Баби ти за какво се изучи. - За доктор бабе(инженер итн). - Ех дете . Да беше учил още 6 месеца шофьор да станеш :-D
MamaMy - майстор
Истината трябва да е следната: Работиш повече, взимаш повече. Ставката да е на час. Така и хамалина има шанс да взима повече от лекар специалист. Ако лекаря работи по 4 часа на ден, а хамалина се блъска 14 може да вземе месечно и повече. Имам чувство, че на нас малко ни е сбъркана системата за оценка на труда. На доктора му се плаща повече на час защото му се заплаща и труда, че е учил 6 години поне повече от хамалина и продължава да учи. Никъде обаче не се казва, че това заплащане трябва да стане за 1 година. За съжаление и те както и юристите си определят сами, че трябва да си платят ученето още първия месец. Относно тежестта на работата, също е много относително. Според масовото виждане оня гвардеец дето виси цял ден прав на едно място, не върши нищо. Щом не маа с мотиката значи си почива. Ми ако някой желае да пробва. Да се изправи в къщи по най-удобните си дрехи и да се пробва да седи мирно без да мърда в продължение на 2 часа. После ще си говорим дали е уморен и дали ще устиска всичко това в стегната плътна униформа и на 40 градуса на слънце.
Гост - специалист
Не знам как се оценява труда на лекаря и на хамалина, ама аз като млад инженер- конструктор взимах два пъти по- малко от стругаря или шлайфиста в същия завод. Извънредния труд не го броя- на тях им се плащаше извънредния, а на мен- не.
Кой повече е учил- не знам
Chefo77 - майстор
cholev написа:
Шефка не подценявам ничий труд, но все пак не може носач на кашони да взима повече от специалист.
Не че не може. Не трябва. Но за това не е виновен носача на кашоните, а ситуацията покрай специалиста.
cholev написа:
Не се впечатли обаче, как хамалите взимали 4 пъти повече от докторите. :?
Защо да се впечатлявам? Отдавна съм спрял да се впечатлявам от каквото и да е, защото съм виждал клиенти и с 2, и с 200. А покрай мен е бъкано с доктори, които определено месечно си докарват повече от президента - върни се пак на предишния ми абзац.
cholev написа:
Айде сега кажи, че ламинатаджиите трябва да взимат повече от докторите.
Ами то това си зависи от човека. Всекиму според вида работа И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МУ.
gogo7777 - майстор
Че от къде на къде доктора би трябвало да заработва повече от общак на обект?
Доктора да си му плаща болницата, в която работи....на общака парите идват от инвеститори или от чорбаджии. Да не споменавам монтажниците...без висше, но технически грамотни с професионална квалификация. Ми те умеят всичко и то 90% по-добре от който и да е инженер ....работят със свои инструменти, дрехи и екипировка, които струват пари. Бачкат по 10-12 часа ако е необходимо и дори далеч от вкъщи. Доктора кво.....дори писалката, с която пише не е негова :lol:
Chefo77 - майстор
Гого, няма нужда от сарказъм, мисля. :wink:
Гост - специалист
gogo7777 написа:
монтажниците...без висше, но технически грамотни с професионална квалификация. Ми те умеят всичко и то 90% по-добре от който и да е инженер ...
Тъй, амчи как?
Имаше една песен на клуб НЛО със следния текст:

Аз завърших, братче, агрономия –
пратиха ме в село в АПК-то.
Но напуснах и сега какво ми е –
с чейндж се занимавам цяло лято.

Аз завърших висша математика
с диплома ей толкова голяма.
В някакъв си НИПКИРЕ ме пратиха,
но сега съм барман в „Панорама“.

Припев:
Бизнес, бизнес, ширпотреба –
диплома не трябва, братко!
За да си живееш днеска сладко,
занаят захващай, братко.

Лекарите карат Кооп-таксита,
биолози ни поправят печките,
синоптици мият ни колите,
а физици в цирка решат мечките, мечките!

Чудех се преди години що учих за енджинер ами не изкарах един курс за прекфалификация за шлайфист, фрезист или поне за стругар да бях изкарал китап... :?
Keresteliev - специалист
gogo7777 написа:
Че от къде на къде доктора би трябвало да заработва повече от общак на обект?
..... Доктора кво.....дори писалката, с която пише не е негова :lol:
Така е!

Но ... пак при него ще отидеш, когато трябва да ти лекува скапаното от пиене черно дробче нали?

:sad:
gogo7777 - майстор
Ще отида да му фърля 5 лева на бюрото и да се оправя. Ако ги неще, бой ще яде. Това е единият начин. :wink:
Keresteliev - специалист
gogo7777 написа:
Ще отида да му фърля 5 лева на бюрото и да се оправя. Ако ги неще, бой ще яде. Това е единият начин. :wink:
Тъй амчи как!

Начукай му го на тоз прозд доктор!

Той ще ти каже на теб кво му е на черното ти дробче!

п.п. 5 лева са му много! Бой и сръпска музика!!!

:?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24

Тема "Препоръчайте човек за работа тип общ работник за 2 часа в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: