Да аз го засегнах този въпрос.А искам да попитам запознатите с въпроса-как да си направя дистанционно управление на осветлениет в двора- за няколко прожектора става на въпрос с обхват 100-150 м.Предполагам ще е с някакъв контактор 

housedoktor написа:Знам много капани,но се въздържам да ги публикувам тук.Основното е задеистващ и изпълнителен механизъм ,като първите може да са механични или електрически а изпълнителните -от кинетичната енергия на тежък предмет, острие електрошок ,газ..взрив...до проста сигнализация чрез звук или светлина.Комбинацията от тези механизми зависи само от фантазията на изготвителя им.Мога да пусна някоя идея за задвижващ механизъмМоже ли да ми пуснеш някой линк с такива механизми на лични съобщения,аз като търся в Google все ми излизат готови произведения за продажба.Може и аз да не се сещам как да го напиша ,другото е ,че освен руския ,други езици неразбирам.
housedoktor написа:Най удачна е комплексната защита.То е ясно ,че няма непреодолима.Целта е просто да не се става лесен обект на посегателство.Значи евентуален крадец трябва да е супер подготвен и мотивиран за да се опита да влезе там.Аз не бих разчитал САМО на камерите в никакъв случайКрадците са толкова нагли станали, че съм чул за случай на "влизане" в къща в която обитателите спят или кледат ТВ.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: