• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
housedoktor - майстор
Да аз го засегнах този въпрос.А искам да попитам запознатите с въпроса-как да си направя дистанционно управление на осветлениет в двора- за няколко прожектора става на въпрос с обхват 100-150 м.Предполагам ще е с някакъв контактор :?
shotik - майстор
Миналата година в Конрад гледах някакви камери и питах ,защо една е толкова евтина и момчето ми каза ,че е фалшива,само вид.Така ,че ако минавате оттам ,попитайте.
nivanov - специалист
housedoktor, напоследък крадците не им пука от видео наблюдението :> Просто отмъкват и компютъра или DVR-а, който записва, заедно с всичко останало. От камерите има смисъл само ако записащото устройство е изнесено някъде другаде (съседи на горния етаж и т.н.)
housedoktor - майстор
има системи които ти пращат СМС и дори ММС в реално време на нарушението,дори уеб камери има с такава функция
shotik - майстор
housedoktor написа:
Знам много капани,но се въздържам да ги публикувам тук.Основното е задеистващ и изпълнителен механизъм ,като първите може да са механични или електрически а изпълнителните -от кинетичната енергия на тежък предмет, острие електрошок ,газ..взрив...до проста сигнализация чрез звук или светлина.Комбинацията от тези механизми зависи само от фантазията на изготвителя им.Мога да пусна някоя идея за задвижващ механизъм
Може ли да ми пуснеш някой линк с такива механизми на лични съобщения,аз като търся в Google все ми излизат готови произведения за продажба.Може и аз да не се сещам как да го напиша ,другото е ,че освен руския ,други езици неразбирам.
Трябват ми за заключване на контейнер, а и за врати .
Предварително благодаря!
nivanov - специалист
Говоря от опит ... до преди месец ми беше в задълженията да се разправям с такива камери ...
Реже кабела на камерата преди да прави белята, след което разбива (квото и да праща, него вече го няма ... а самия софт няма как да разпознае момента, в който е на снимката преди да прекъсне сигнала), след това си заминава със записите ...
Това е същото като логовете на сървърите, на самата машина ли е лога никога не можеш да разчиташ на него. Тук е същото, за да разчиташ на тези камери трябва да ги записваш някъде, където с разбиването няма да получат достъп до записите
housedoktor - майстор
Най удачна е комплексната защита.То е ясно ,че няма непреодолима.Целта е просто да не се става лесен обект на посегателство.Значи евентуален крадец трябва да е супер подготвен и мотивиран за да се опита да влезе там.Аз не бих разчитал САМО на камерите в никакъв случай
IJAN - специалист
Ползвал ли е някой бравите на Герда Титан и какво е мнението за тях.
Освен да се възпрепядстват крадците чрез "изненади" би следвало да се даде и "материал" за работа на правозащитните органи по разкриването им.Камерите монтирани на неподходящо място (а и предпазните мерки на крадците от заснемване на лицето - качулки, шапки с козирки) лошото осветление и т.н. недават такава възможност.Обикновено преди "мероприятието" крадеца се запознава с терена.Или т.нар. рекогносцировка.Маркира външните (видимите) камери.Друг е въпроса ако вътре в обекта са монтирани скрити камери на нивото на лицето от които крадеца да не се пази и подходящо осветление.Камерите да са с достатъчна разделителна способност.Иначе ще търсят силует изглеждащ по определен начин - "войник с непоръбен шинел".
housedoktor написа:
Най удачна е комплексната защита.То е ясно ,че няма непреодолима.Целта е просто да не се става лесен обект на посегателство.Значи евентуален крадец трябва да е супер подготвен и мотивиран за да се опита да влезе там.Аз не бих разчитал САМО на камерите в никакъв случай
Крадците са толкова нагли станали, че съм чул за случай на "влизане" в къща в която обитателите спят или кледат ТВ.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: