• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chapara - майстор
Когато е здрава основата-няма проблем, но има едно но....... :roll:
lov - майстор
М.... да.... при мен не стана не защото силикона не държи ами много криво. Отделно как ги бяха съхранявали тези корнизи ама то дъгите на буре по прави са. Усукани във всички посоки. Та се наложи и дюбели да турям. Та сега ме болят ръцете от дупчене :x по тавана па и помощник нямах.
Иначе става номера. Лепнах едно парче за проба. Е верно за бетон ама пластмасата се кърши ама залепеното държи.
Не мога да разбера, що се занимавате с глупости... Лепене, драскане на кръстчета, точици и т.н. главата на винта държала по 1 мм бла бла бла. ако релсата няма дупки - на замята си я пробиваш със 7ца бургия през 40-50 см. ( на око), качваш на тавана и директно със 6цата през дупките ( предварително пробити на земята). След това хакаш дюбел-пирони и си готов... без тапи без нищо.
Послепис: а на "лепача" само да му кажа, че ако сложи един Блякаут на тая релса, не латекса ами съседите ще му дойдат на гости, инстантно...
lov - майстор
Добре дошъл и честит първи пост по тема дето е от преди три години :lol:
bulhomes2 - майстор
Оууу и докато загрея, че аз съм "лепача"... Остава да загрея и какво е "Блякаут" и "инстантно"...

Пслепис. hard7echno заповядай да ми сложиш каквото щеш на релсата.
radius - майстор
Булхомс, много си невеж - Блякаут е песен на Скорпиънс, а инстантно е разтворимо :lol:
И по темата - при мен латекса хич не държи на гипсовата мазилка ( обезпрашена и грундирана е преди боята) и този метод с лепенето е абсурд. Дето вика Чапара става, ама зависи...
Пък отстрани дето има ШИТрок още по-зле, но в случая няма значение.
bulhomes2 - майстор
Ега тоа дзвер. Къ да си закача песен на Скорпионс на корниза, па комшиите къ ша ми са разтворат на гости.. Явно младото поколение знае нек'ви нови табиети, дето съм ги пропущил.

По темата. Сериозно - много яко ме изненадвате с тия тавани. Лепил съм както се видя на гипскартон, пръскана мазилка, освен тях - на EPS плоскости (за по-младите - "стиропорени"), варова мазилка боядисана с вар, ся не моя са сета на тъщата с к'во беше тавана на панелката, ама на всички нищо не е мръднало досега. А на вилата корнизите са двойни и освен тюлените пердета има и тежки завеси, които се ползват често от разпасани младежи и няма грижи вече поне 7 години.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Корниз за пердета - избор, монтаж, въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: