• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasko12345 - специалист
АКо в европа улиците са без нито една неравност дупка и махнат канал тук такива препятствия са често срещани демек спиране тръгване там 250 вата е ок но тука 1500 вата се равняват там на 250 заради препятствията. Така че аз тотално отказвам да се подчинявам на тези гладни мизерни служуителчета на системата с опърпани униформи дебели с тумбаци болни. Направо ги съжалявам горките хора. Тях ги командарят началниците им и те се опитват същото на пътя да правят с нас. Като деца в детска градина проверка за лигавничета. А защо не спрат колите. Колко време е нужно на една кола да мине през орлов мост и колко време е нужно на велосипедист ако се направи проста сметка ще се види кой каде се намира. Кво стана с велоалейте искам велоалей като в европа на пътното платно а не по тротоара между дърветата. До тротоара има вело алея след нея има спрели коли и чак тогава ако остане място за движение на коли има коли движещи се с гърчещи се потни шофери вътре псуващи нервно. Сега има откъсляци на вело алей по които не минавам няма и да мина.
zach_82 - специалист
[quote="sasko12345"]АКо в европа улиците са без нито една неравност дупка и махнат канал тук такива препятствия са често срещани"

Днес за секунда погледнах индикатора за нивото на акумулаторите и така се натресох в една дупка, че щях да се разглобя. Гледаш нов път с гладък асфалт и изведнъж-дупка. Добре че не се пребих - нито звънец, нито фар щеше да ми помогне в случая.
sasko12345 - специалист
Кво говориш аз си купих звънец и фар и километраж. От дупките километража спря, фара от дупките му се разви болтчето и го загубих а звънеца ми го откраднаха. Между другото много крадът от колелата седалки фаровер и кво ли не.
val4o89 - специалист
sasko12345 написа:
АКо в европа улиците са без нито една неравност дупка и махнат канал....
Преди около 2 седмици на бул. Овча Купел в посока Красна поляна точно след кръстовището, където трамвая минава от ляво в дясно, преди кръстовището с житница минах през една отворена шахта. Нямаше как да я избегна, защото ме изпреварваха автомобили с над 60-70км/ч на 10см разтояние от мен. Резултата - целия бях в кал и охлузвания. За щастие на колелото нищо му няма и по случайност не паднах на платното, а се ударих в мантинелата. Никой от шофьорите дори и не намали....
sasko12345 - специалист
Тва задминаване много ме изнервя на 5 см от тебе с бясна скорост . Затова по някой ватсаз тъпам по средата на пътя да не могат да ме задминат и постепенно се отдръпвам да се свие той най в ляво и аз спокойно да си отида в дясно да ми остане място. А ако си моторист и се движиш с 70-80 а човека с джипа зад тебе те държи на 2 метра дистанция и паднеш знаеш ли какво става мазало. Затова трябва да има закон дистанция 15 метра от двуколесно превозно средство и това е.
MMIel - специалист
Впечатленията ми от шофирането на велосипеда във Варна са много добри. В 99% от случаите, когато се движа, като МПС, по път с предимство всички шофьори уважават предимството ми и спират за да мина. Когато ме изпреварват дистанцията е 40-50см, което си е нормално и достатъчно, особено когато се движа с 25-30км/ч а изпреварващият с 40-60км/ч. На извънградският път спазват същата дистанция, но скоростта на изпреварващият е вече 70-90 и изглежда доста по страшно. Има си и идиоти, но са единици.
Доста се отклонихме от темата, но пък е приятно как добре върви разговорът :) .
По темата: Вече 120 км имам навъртяни на ел. велосипедът. Тази седмица не съм палил колата все още, което е нетипично за мен :-D . Яд ме е, че закъснях с този мой проект. Трябваше доста по рано да го реализирам. Сега като се замисля лятото е наполoвина, а аз карам само от седмица. За тези които още се чудят - Не правете моята грешка, не чакайте повече, а действайте. :-D
zach_82 - специалист
Да, най-големият кеф е да гледаш как колата си стои в гаража и не гори от онова дето наближава 3 лева литъра.
Аз сега ползвам моята само през уикенда за извънградско. Ако всички правеха така, въздуха щеше да е кристално чист, а арабите щяха да намалят цената на петрола.
geordgeo - специалист
Аз още не съм "електрифицирал" колелото и пак правя по 25-30 км на ден, а като го направя не знам по колко ще се навъртат :-D
Иначе и моята кола засега се кара само уикендите и то само ако сме цялото семейство - така ми е супер за джоба...
gotiniq7 - специалист
Успях да гръмна и 1000 ватовия контролер, работи на 2 цилиндъра :rolleyes: . 1 брой IRF 2807 и 1 малък прозрачен диод са заминали. Диода не го знам какъв е...на платката беше запоен между крайните крачета на 1вия мосфет, м/у гейта и сорса мисля. Ако някой знае параметри да пише
Ради Тодоров - специалист
На какво се дължи това унищожение на контролери? Да не си направил някъкъв овърклок на оборудването.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: