• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
Намерих динамо, но със скромните 90W с каква тел и колко навивки трябва да се пренавие, за да имам поне 2 KW при 12 волта. Смятам да пренавивам статора, за да получа по-висок въртящ момент и ниски обороти.
sasko12345 - специалист
По голям диаметър = по ефективен двигател но без да го правиш дълъг абе като хъб. А това динамо е с много малък диаметър
tonyboy - специалист
и аз не се стърпях и го направих на 48 волта, много е яко по равното върви с 40, за ускорението мисля че си е същото, поне аз така го усещам, карал съм го 10 км така с пълно натоварване не загрява нито мотора нито контролера, колко ще устиска незнам
MMIel - специалист
Честито :) . Днес и аз навъртях първите си 10 километра на 48в. Не може да не си усетил разлика в ускорението. При старт се усеща доста повече мощност и тръгва по-леко. Загряване и при мен нямаше. На пипане мотора го определям около 45 градуса, а контролера не повече от 50 градуса. При едно спускане успях да вдигна 43 километра в час. Много съм доволен. Вече мисля вариант за постоянно да го направя на 48в. Трябва да купувам зарядно на 48в :sad: , но като се замисля заслужава си отвсякъде. Вече 3-та седмица не съм слагал бензин на колата :finga:
sasko12345 - специалист
http://www.ebay.com/itm/48V-Battery-Cha ... 4409999971

това зарядно си купих и дойде едно подобно на това след седмица и нещо зарежда с 2,8А в час. Като го вкл и светка един червен диод и след около 1,5 часа светка зелен диод и зарядното само ги дозарежда явно като светне зелено. Според мене е супер.
sasko12345 - специалист
Без въртене с оловни на 48волта колко км изкарвате без въртене. Аз повече от 10-15 км немога да направя ама минавам терен с баири примерно дружба- дианабад или дианабад- борово. Ама си го зареждам постоянно и в нас и в работата не ми дреме нали върви яко първите 10 км.
val4o89 - специалист
Някой от вас вчера да е минавал покрай гранд хотел софия? Разминах се с един електро, но докато разбера какво става вече се бяхме подминали.
sasko12345 - специалист
Бая хора сме вече гледам масово се купуват конрадки и слагат 3 по 7ач за най леко и евтино
evparts.alle - специалист
Да ви кажа по-добре да се оставим от идеята за състезания..
Най-добре да се насочим повече към безопасното каране..
Аз имам най-малко право да го казвам това, защото съм един от малцината дето с дърпат малките скутери или с каквото ми попадне (поне докато си вдигна максималната скорост) :lol: ..
Обаче ако го помислим реалистично - колкото по-малко издънки с ел.кочинки по шосетата, толкова по-късно ще започнат да се замислят да поробят и тази ни благинка дето ни е останала..
:-D
По-готино е зимния офроуд някъде из парка - друго си е при минус 20 градуса да си напълниш гърба със сняг от дрифта..:cold: :cold:
Естествено ако не сте литиевки няма да стане.

:partyman:
sasko12345 - специалист
Даа колелцата са ни незаконни в момента и е въпрос на време да започнат да ги конфискуват както се опитаха онзи ден да ми земата явата 555 защото нямам регистрация. В почти целия ЕС нямаме право да ги ползваме. В момента кога някой от смотаните шефове на КАТериците се усети да приемат закона край. До 250 вата трябва да е.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: