• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
emil_v r - майстор
У магазин Джъмбо , към Княжево ги има по 10лв .
Купих си 3 такива ...
Бактерийте им падат дза месец обаче , днес им правих изправител , с 5 В става - пробвано днес...
Още един ефект-дефект --- пир сензуро често е напрашен от прахо където са трили надписите на интегралите .
Самоввсепросамоволно се задейства .

Отваряш и с плюнка почистваш пир-сензуро , и ОК :-D
Това е наай - добрата аларма която познавам за 10 лв !
Купи сега , грабни сега !!
k_georgiev1956 - специалист
Здравей Емил,

Моля те да конкретизираш адреса на магазин Джъмбо в Княжево. Искам и аз да си купя от тези аларми.
Предполагам, че имаш предвид Джъмбо на бул. България, но моля да кокретизираш.

Предварително благодаря!
k_georgiev1956 - специалист
Благодаря! Ще пиша как реагират на "неканени гости".
emil_v r - майстор
1 Дзначи ползването на тази аларма създава пробл.
Батерията пада за 3 седмици , а ако е с външно дзахранване то се конфронтира с батерийте .
Буксата за външното през диод отива в общото захр.
при спиране на тока ако е на външно тя се самоизключва...

Как го реших ...
има 2 начина по- лесният е добавяне на диод в права п. в плюсът на батерийте .
Тогава ако изправителя дава над 6,5 в при отпадане на външното авт. се подава батерийното.... :-D

Прикачен файл

DSC08476.JPG
DSC08476.JPG (92.58 KиБ) Видяна 8291 пъти
todor_velikov - специалист
ето и едно ново клипче ,показващо "надежността" на касовите брави ,отварящи се с тъй наречения таралеж- http://www.youtube.com/watch?v=CLgIENHc ... re=related
naB4o - специалист
Егати не предполагах че е толкова лесно...
todor_velikov - специалист
а сега вече трябва да се избягва и тази цилиндрична бронировка ,която я поставя солид,защото я изкъртват заедно с патрона с тръба подходяща за тази цел,или пък с трошач за бронировки.сега уж здрава блиндирана врата на солид за 1000 лв ремонта ще ми излезе 700 :x :x :x
затова-евтина желязна врата с 2 мм лист и обикновена патронна брава с КОНУСНА бронировка :roll:

Прикачен файл

fef748db43b47be0cfb4765d927750d2f35cc315._170_.jpg
fef748db43b47be0cfb4765d927750d2f35cc315._170_.jpg (13.2 KиБ) Видяна 6915 пъти
2betrendy - специалист
А какво мислите за врата без брава? Аз лично обмислям вариант за отваряне на врата с пръстов отпеатък и/или с чип. С чип е удобно, защото ако имаш чипа в джоба врата се отваря автоматично ако си на примерно 1 метър от нея (не търсиш ключове и т.н.).

Както и пръстовя отпечатък. Имам приятел, които има такава система и каза, че се скенирва не само повърхността на кожата, но и пластовете под нея. До толкова са се осъвършенствали тези системи, че не може да се направи копие на пръста.
Дори и да спре тока, системата си има нещо като "батерия" и може да издържи дни наред без ток.

Също така гледах се продават камери, които се слагат на портата на двора на къщата. Камерите не записват постоянно, но примерно ако някои звънне на звънеца, а ти не отвориш врата до еди колко си минути, прави снимка. После като се прибереш можеш да видиш кой е искал да те посети. (това е гивизалък обаче, не го числя към система за сигурност) :)

Като допълнение, датчици във стаите и на прозорците със сигнална инсталация.

Къде са слабостите на тази комбинация от системи според вас? :?: Нещо което не съм дообмислила или идеи какво може да се подобри??? :?
IJAN - специалист
А какъв ще бъде проблема ако ти счупят чипа или там където слагаш пръста за отпечатък.Разбиваш си сам вратата.И ако това действие се повтори няколко пъти за да видят колко си упорит.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: