• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Keresteliev - специалист
gogo7777 написа:
....Вервай си.... :lol:
Има защо гуньо!
Chefo77 - майстор
stoianov_n написа:
Чираче написа:
Инженера може да стане монтажник, но монтажника не може да стане инженер. :? Такива нахъсани монтажници ги слагам в малкия си джоб.
Много фърчиш бе, майна.Аз да ти кажа, че от много инженери....нищо не може да стане. :-D

Абе, що не кажете че сте тука, аз ви търся в другата тема. :lol:
Има една особена категория хора, които признават единствено себе си и ценят само и единствено тяхното. И за тях, ако са строители, архитектите са излишни, ако са архитекти пък - всички майстори са некадърни и заслужават само Белене или поне да им се отреже някоя ръка - просто защото не са архитекти. Такива хора не оценяват чуждото, без значение какво е и с каква мъка и лишения е създадено. Адашът упорито се опитва да се впише в тази категория понякога, и това определено не му прави чест.
Много далеч съм от мисълта, че по-ниско квалифицираният персонал трябва да взема по-високо възнаграждение от висококвалифицирания, но хайде да не изпадаме до ниво, в което да държим всички хартиени висшисти да е задължително да получават повече от доказали се, па макар и в по-нискоквалифицирана сфера, люде. Че държавата се напълни с инженери, определящи къде в детайла да се пробие дупка и икономисти, незнаещи разликата между оборот и печалба.
Апропо, аз съм магистър с отлична диплома (6.00), да си завиша ли цените само заради това, или да остана ценово в средното за елементарно изпълнимите операции?
gogo7777 - майстор
Има защо гуньо!
Вервай му и ти.
И кво е "гуньо".... така и не ми каза. За главните букви разбрах, че са ти сложни, но поне запетайките знаеш ли къде се турят? :lol:
infomar
Аз не оспорвам, че има глупави висшисти, както и такива които са си купили дипломите (справка депутати е НС). Но не е ли показателно, че работодателите масово се оплакват, че не могат да намерят квалифицирани работници в БЪЛГАРИЯ, та се налага дори да внасят от Китай, Украйна и др. Това показва, че масово необразованите у нас не стават за работа, като се направи забележката, че между тях има единици които са кадърни.

Многократно чета в пресата и по телевизията слушам, за масово оплакване от некачествени работници от работодателите. На тези оплаквания ли да вярвам или на изцепките на някой с капаци, че липсата на образование е показателно за качествен работник, заслужаващ по-висока заплата от този който реално е учил и утвърждаваш се у нас и чужбина лекар - хирург, или какъвто и да е там.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Апропо, аз съм магистър с отлична диплома (6.00)
И ти ли, Бруте!? :partyman:
Чираче - майстор
Chefo77 написа:

Има една особена категория хора, които признават единствено себе си и ценят само и единствено тяхното. И за тях, ако са строители, архитектите са излишни, ако са архитекти пък - всички майстори са некадърни и заслужават само Белене или поне да им се отреже някоя ръка - просто защото не са архитекти. Такива хора не оценяват чуждото, без значение какво е и с каква мъка и лишения е създадено. Адашът упорито се опитва да се впише в тази категория понякога, и това определено не му прави чест.
В голяма грешка си. До преди две години работих само със специалисти със средно образование. Е, 80% бяха пълнеж, но имаше едни 20%, на които разчитах. Работих в сфера, в която нямаше право на грешка. И бях ги научил, че ако нещо не знаят, да питат. Именно за това са и такива моите изказвания :?
Апропо, аз съм магистър с отлична диплома (6.00), да си завиша ли цените само заради това, или да остана ценово в средното за елементарно изпълнимите операции?
Извинява, но по какво си магистър?

ПП. Да си забелязал да вземам отношение в теми, от които не разбирам?
Keresteliev - специалист
gogo7777 написа:
Има защо гуньо!
Вервай му и ти.
И кво е "гуньо".... така и не ми каза.
Ам ... щи кажа бре гуньо, гоце, гого, гочо, геца, герги и т.н.

За главните букви разбрах, че са ти сложни, но поне запетайките знаеш ли къде се турят? :lol:
А ти знаеш ли? Ако не знаеш има си гугъл, няма ази а те уча!
Но пък, не вярвам да не знаеш - всички заварчици са лингвисти
!
Keresteliev - специалист
Чираче написа:
[....
Има ли значение?

Важно е на кого е ликът на банкнотите в пачките за купуване на дипломата!

п.п. Разбира се никак не е маловажен броят на пачките!!!

:lol:
Чираче - майстор
Keresteliev написа:
Чираче написа:
[....
Има ли значение?

Важно е на кого е ликът на банкнотите в пачките за купуване на дипломата!

п.п. Разбира се никак не е маловажен броят на пачките!!!

Да, има значение.
Давам пример. Един такъв наперен ми казва: Какво като си инженер? И аз мога да си купя диплома с пълно 6. На което му отговарям. Ами добре. Но, ако ти предстои операция, ще се довериш ли на доктор с купена диплома? Познай отговора.....
Keresteliev - специалист
Чираче написа:
.... Познай отговора.....
Отговорът е ясен- ще му хвърлят 5 лефа!

Ако не - ще му фърлят един бой!

Тва вече е писано у форума!

Разни хора - разни идеали!!!

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24

Тема "Препоръчайте човек за работа тип общ работник за 2 часа в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: