stoianov_n написа:Има една особена категория хора, които признават единствено себе си и ценят само и единствено тяхното. И за тях, ако са строители, архитектите са излишни, ако са архитекти пък - всички майстори са некадърни и заслужават само Белене или поне да им се отреже някоя ръка - просто защото не са архитекти. Такива хора не оценяват чуждото, без значение какво е и с каква мъка и лишения е създадено. Адашът упорито се опитва да се впише в тази категория понякога, и това определено не му прави чест.Чираче написа: Инженера може да стане монтажник, но монтажника не може да стане инженер.Много фърчиш бе, майна.Аз да ти кажа, че от много инженери....нищо не може да стане.Такива нахъсани монтажници ги слагам в малкия си джоб.
![]()
Абе, що не кажете че сте тука, аз ви търся в другата тема.
Много далеч съм от мисълта, че по-ниско квалифицираният персонал трябва да взема по-високо възнаграждение от висококвалифицирания, но хайде да не изпадаме до ниво, в което да държим всички хартиени висшисти да е задължително да получават повече от доказали се, па макар и в по-нискоквалифицирана сфера, люде. Че държавата се напълни с инженери, определящи къде в детайла да се пробие дупка и икономисти, незнаещи разликата между оборот и печалба.
Апропо, аз съм магистър с отлична диплома (6.00), да си завиша ли цените само заради това, или да остана ценово в средното за елементарно изпълнимите операции?