• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
Тея превключватели по силовата част не са много полезни.
MMIel - специалист
Съгласен съм с теб. За това ключа е 10 ампера при 250 волта, което си е 2500 вата а при мен мотора при максимално натоварване е 700 вата. И въпреки това съм се подсигурил двойно. Ако забелязваш от схемата в режим 48 волта връзката между втората и третата батерия, която минава през ключа се осъществява, като окъсявам 4 пина, което до голяма степен разтоварва ключа. Ако има по интелигентно решение отворен съм за предложения. Между другото вече реализирах схемата. Нося само едно зарядно и зареждам доста по прецизно акумулаторите. След 10 км пробег всеки един акумулатор поема около 2.5Ач заряд, зареждат се около 3.5 часа, като им подавам точно 1/10 от капацитета им.
val4o89 - специалист
sasko12345, какво стана с ват-метъра? Ако си го монтирал, кажи какви са данните на 48в, че ми е интересно (пиков ток, пикова мощност...) При мен на 36в пиковата мощност е 800W. На равно при максимална скорост е около 100-150W и около 5A ток.
ge6aaaa3 - специалист
MMIel написа:
Съгласен съм с теб. За това ключа е 10 ампера при 250 волта, което си е 2500 вата а при мен мотора при максимално натоварване е 700 вата.
Не гледай мощността, гледай максималния ток. 700 вата при 48 волта е близо 15А консумация. Можеш да си сигурен, че контакта ще се стопи и при 10А постоянна консумация. :yawinkle:
MMIel - специалист
Вече 3-ти ден го карам така. Ключа едва се усеща топъл след баирите, като се прибира. При 125 волта го дават 20А. Повече ме притеснява контролера. Доста се нагрява. Едва задържам ръката си върху него. Ще мисля някаква вентилация на кутията.
ludiagsm - специалист
Здравейте колеги,искам да попитам дали случайно някой от вас помни ,кой от форума може да намира изгодно батерий за ups? Искам да опитам с 6 броя 12волта 18 амперчаса. Благодаря!
sasko12345 - специалист
Мойте са от УПС ама немога да намеря много като бракуват някоя я зимам.
gotiniq7 - специалист
Събрах още един звяр :) С литиева батерия 37в 10 а/ч от Зекотек се държи много добре. Човека е много коректен, благодаря му за което.

Прикачен файл

elektro1.jpg

Прикачен файл

elektro.jpg
sasko12345 - специалист
събирам и аз за батериика от него че с тия тежести не си е работа за дълго ама па набира на 48в мамка му изродска
ndinev - специалист
@gotiniq7

Бравос за новата електрика

Дай повече информация за звяра:

От къде взе хъб мотора? Колко вата, пари, окомплектовака.. етц
Батерията колко пари е .. зарядно и балансер има ли?
Как се държи велосипеда - колко км с колко кг отгоре :-)
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: