Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sanig - специалист
Моля, помагайте - трябва да избера до два дена ъглошлайф.
Не можах да намеря подобна тема.
крум - специалист
Силно препоръчвам Спарки 1050 или 1200 W.
Това нещо реже всичко и досега не ми се е случвало нещо да му се е опънало или да го е затормозило.
Цената, на която го взех моя преди 2 години, беше около 130 лв. Моделът е 1050 с регулатор на оборотите.
Преди това съм работил с 900 W Спарки. Впечатленията са ми идентични както при 1050, но там нямаше регулиране за оборотите и много внимавах да не го пресиля, защото беше чужд.

Вариантът с ъглошлайф на въздух също е много изкусителен: по-евтин е, не ти трябва ток, по-лек е, по-тих. Само че за него ти трябва добър компресор.
HD - специалист
Дай повече инфо - какъв точно ъглошлайф ти трябва, т.е. малък, голям, какви "екстри" са ти необходими по него и т.н.
sanig - специалист
Благодаря за помощта.
Исках да го купя за подарък на съпруга ми по случай рожденния му ден /защото неговия се скапа тотално/ , но ме изпревариха.Все пак благодаря.
alexkk - напреднал
С напредването на ремонта вкъщи си купих перфораторче / макита HR2470/
Сега ми трябва малък ъглошлайф за домашна потреба. Тъй като единственият ми опит е с един китайски ъглошлайф /грее като реотан и подскача като скакалец/ пак се допитам до вас за помощ. Парите, които мога да отделя са около 200 лева .
Два модела се открояват за тези пари :
1. Bosch - GWS 11-125 CI или GWS 11-125 CIЕ
http://www.proshop.bg/rw/items/311707-b ... 25-ci.html
http://www.proshop.bg/rw/items/boschgws ... 5-cie.html

2. Sparky - MB 1400CE Plus
http://www.proshop.bg/rw/items/mb1400ce ... -plus.html

Спаркито е по- мощен , но пък Боша има система за защита срещу блокиране на диска, намалени вибрации и т.н + 3 години гаранция .
А след като прочетох темата , кой какъв крайник си е отрязал с ъглошлайф , почвам да се замислям дали да не си взема Боша. Все пак се подобрява безопасността.
Също така искам да попитам дали има смисъл от регулирането на обортите.? За какво се използва ?

Благодаря !!!
Time2Burn - специалист
Аз работя само с Metabo. Единствената техника на българския пазар, която все още се прави в Германия, има най - голяма гаранция и работи безотказно. Иначе и Бош и Девалт са все хубави машинки и всичките са под 200 лв.
velsi - Почетен майстор
Няма особен смисъл от много ватове при малък ъглошлайф. По мое мнение всичко над 850 вата е излишно. Смисъл от регулиране на оборотите има единствено, ако ползваш за дейности различни от рязане и шлайфане с диск за шлайфане. Примерно полиране, шкурене с диск с шкурка или разни телени четки. При тези дейности понякога оборотите идват в повече и е добре да могат да се намаляват. Имам ъглошлайф 850 вата Елтос (тогава, когато е купуван нямаше още Спарки). Ползвам го вече сигурно над 15 години, никога не съм го жалил, но и никога не съм изпитвал недостиг на мощност. Сменяни са му само четки. Боша от първия линк ми допада. Колкото до контузиите, ако се внимава и се работи правилно няма никаква опасност.
Стефан - майстор
sanig написа:
..
Исках да го купя за подарък на съпруга ми по случай рожденния му ден ....
Темата вече не е актуална за питащата колежка, но отговора ми е за останалите дами от форума.

Моята препоръка е да му купите някоя хубава тенджера, тиган, фурна, бижу, или нещо подобно. За да го зарадвате истински :lol: Пък, ако все пак направи кисела физиономия, какво пък, няма да ги хвърлите в кофата за смет, я! :? В отговор той ще Ви зарадва с марков ъглошлайф, перфоратор, дрелка, и други такива интересни за Вас уреди! :lol:

Иначе, 90% от моите машинки са METABO :?

Успех в избора!
alexkk - напреднал
Взех Bosch - GWS 11-125 CIE . Много ме кефи , няма нищо общо с китайското чудо, което съм ползвал.

Тема "Избор на ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: