Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
emo
Здравейте на всички ,имам следното питане: започнах ремонт на хола чиито стени бяха покрити с деколин ,но при неговото махане стените останаха покрити с ц200. Искам да направя шпакловка и след това да ги мина с латекс. Трябва ли да отстраня лепилото от стената за да шпакловам и ако да има ли друг начин освен истъргване с шпатула
Time2Burn - специалист
не трябва, шпакловай върху лепилото
emo
мерси за бързия отговор , а с какво да грундирам стената преди да шпакловам
Time2Burn - специалист
доколкото съм запознат, грундът за стени се прави от разредено Ц200 така че едва ли е необходимо да грундираш. За всеки случай може да го минеш с "БороКонтакт http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=57"
emo
Time2Burn благодаря ти за отговорите :roll:
branko_d - специалист
здравейте пиша за първи път и то с молба за помощ!Аз имам подобен проблем на Емо,само,че при мен заедно с лепилото остана и някакъв слой от деколона много приличащ на хартия,но доста труден за махане.въпроса ми е може ли все пак да шпакловам върху този слой или трябва да го махна,ако трябва кажете някакъв по лесен начин???
Благодаря Ви

сега един познат които е строител каза,че трябва да го махна,но ми каза само чрез жулене.така,че се моля вие да кажете друга идея
Стефан - майстор
Добре е да се махнат всякакви остатъци "до здраво".
branko_d - специалист
Стефан написа:
Добре е да се махнат всякакви остатъци "до здраво".
но как?как става най-бързо или стъргането е единственият вариант?защото ми казаха и с горелка ама.........?
rendo - специалист
Горелката би ти помогнала в някква степен но не мисли че изгаряйки остатътците после няма да има стъргане а ако лепилото под него не е ц200 а е някаква синтетика ще стане като облицовано с целофан аз за това ти предлагам махни всичко което можеш след което мажеш с един боро груд като по горе показания и танцуваш :)
HD - специалист
Здравейте,

въпреки, че темата старичка, ще попитам тук, вместо да отварям нова тема.
Значи имам стая, която в момента е с деколин, и на която стая мисля да подменя деколина с някакви съвременни тапети. Като взема да махам деколина отдолу остава едно кафяво лепило (скоро ще разбера какво е, защото ще питам този, който е лепил деколина). Предполагам няма проблем върху това кафявото да мина със съвременно тапетно лепило и да си лепна тапетките, а?

Благодаря предварително!

Тема "спешно моля за съвет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: