Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
NatalyTake - специалист
Искам да попитам знаещите от вас... На нова зидария с тухла четворка - много чисто и гладко иззидана, с "пълна програма" външна изолация, може ли стените отвътре да им се залепи гипсокартон ама направо на зидарията, без онази конструкция, която е при класическото изпълнение??? Иска ми се да спестя от тая конструкция за нещо друго.
W123 - специалист
NatalyTake написа:
...зидария с тухла четворка - много чисто и гладко иззидана...може ли стените отвътре да им се залепи гипсокартон ама направо на зидарията...
Може,ама хвани някой който го прави качествено понеже може да усуче или изкриви листовете.Не че ако е "майстор" и конструкцията неможе да я изкриви...то за това е майстор.
В този ред на мисли трябваше да шпакловам един таван който беше много странен-целия беше на вълнички,ама на много вълнички през 10см.Направо се шашнах как са го направили така и зададох въпроса кой идиот го е шпакловал и отговора на чорбаджията ме озадачи-Е как кой..."МАЙСТОР" естествено,то за това е станал на вълнички понеже го е правил "МАЙСТОР",нормален човек неможе да направи такова изпълнение...
tokuro40 - специалист
може разбира се, а ако нямаш човек може да звъннеш 0899-563697 или 0886097135 , казвам се Марин :) :) :)
masterval - майстор
1,2,3, :-D :-D
Най-късата ми маламашчица за фина шп. е 25 см. Как се правят тия 10 см вълни?
Имам една теория, зародила се след шпакловане на панелка военно идпълнение.
Кове се кофраж за панелата, петима или шестима трудоваци зареждат в бетонобъркачката 2-3 бъркала и вибрират нахвърляния с лопати бетон с ходене отгоре му. След това сядат върху него да изпушат по цигара.
Така се получават едни специфични вълни, на 5 линейни метра около 10 вълни с височина около 10 милиметра.
Това се шпаклова :-D
MalBazaar - напреднал
никакъв проблем немаш да залепиш картон, освен че няма д аси намериш маистор да ти го направи прав и че лепилата за картон дето наистина ще държат много години струват сума ти и кинта . освен това ако правиш кострукция ще можеш да сложиш вата за шумоизолация и ще ти легне същите пари а можеш да скриеш кабели кутии и тн
Master_Kenobi - V.I.P.
MalBazaar написа:
никакъв проблем немаш да залепиш картон, освен че няма д аси намериш маистор да ти го направи прав и че лепилата за картон дето наистина ще държат много години струват сума ти и кинта .
Може ли да обосновеш и двете твърдения?

Тема "за гипсокартона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: