Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bomar - напреднал
Имам да измазвам вилата на село отвътре и сглупих и купих около 3 кубика хоросан насипно ,който го държа в изкопана яма в земята отвън(застлана с найлон).Обаче мисля ,че няма да ми стигнат силите (и парите)да свърша до зимата измазването.
Питането ми е :може ли някак да запазя остатъка от хоросана от измръзване през зимата до пролетта?И ако може какво трябва да направя?
Благодаря.
Domashen_maistor - специалист
Слагай повечко цимент когато го употребяваш на пролет
Стефан - майстор
bomar написа:
Питането ми е :може ли някак да запазя остатъка от хоросана от измръзване през зимата до пролетта?И ако може какво трябва да направя?
Благодаря.
Върху хоросана сложи найлон, и го засипи отгоре поне с 30 см пясък
mici - специалист
Замръзването на хоросана не му пречи, ако при използуването му вече се е размразил. По-важното е да не изсъхва, и по-точно - да не карбонизира, т.е. варта да не се свърже с въглеродния двуокис от въздуха до калциев карбонат. Ака останалия хоросан не е много, събери го в полиетиленови торби, здраво завързани отгоре, дори с малко вода допълнително в тях. Ако е много - ползувай съвета на Стефан, но вземи мерки колкото може по-малко да контактува с въздуха. И напролет - с повече цимент, както те съветва Domashen_maistor
rendo - специалист
според мен за 3 кубика няма кво да му се косиш стегай дупето и го нахвърляй имаш още месец 3 кубика не са нищо .....

ако ли хартиса яко найлон и нема страшно
bomar - напреднал
Благодаря ви за всички съвети.

Тема "Въпрос за хоросана-зазимяване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: