• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
miq - помощник
:?:
Последна промяна от miq на чет май 06, 2010 7:49 pm, променено общо 1 път.
Spassow_lbg - специалист
не мога да разбера защо ти трябва да ги изхвърлиш?

кажи му на съседа да си почисти ако не можеш да викнеш органите на реда или там квито и да са (подай жалба) или пък да му ги натрупаш обратно на неговият покрив.

най добре пусни снимка да се види ситуацията каква е
miq - помощник
Последна промяна от miq на чет май 06, 2010 7:50 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Върни го на техния...................... :-D
LZ - специалист
И аз мисля, че трябва да го върнеш на техния. Е ако искаш дай им някакъв срок да го разкарат. Такива действия не бива да остават ненаказани
miq - помощник
Последна промяна от miq на чет май 06, 2010 7:50 pm, променено общо 1 път.
the_shadow - помощник
кара се тоя дето го дигнал на високия етаж да го свали и да търси къде да си го изхвърли
LZ - специалист
Еми ако искаш да си коректен, тогава напиши жалба в общината до инспектората и т.н.
galin.com - специалист
Нагледал съм се на подобни простотии. Когато някой вход си прави изолацията, майсторите ги мързи да изхвърлят чакъла и го натикват към вход, който още не си е направил изолация. Като дойде време този вход да прави изолация и те хоп на третия и така докато дойде време както е при теб и последния да прави изолация. Да ама има чакъла е от целия блок вече не само на неговия вход. А той е много. И какво става - идва бригадата и казва какво да го правим.
Вариант 1: Насипва се чакъла върху асансьорното отделение - гениално. (да им имам гениалността). То е на целия вход и често е изцяло от ламарина. Когато протече всички дружно ще изхвърлят. Явно не протичат скоро защото съм виждал саморасло дръвче там.
Вариант 2: Изсипва се с лопати направо от последния етаж от вътрешен ъгъл на блока. Отново гениално. Докато пада всичкия прахоляк се разнася на ситно, а долу вече се получава чиста и сортирана по едрина купчина, чакаща за товарене и изхвърляне. Освен това стената придобива по старинен вид. А пък тия дето са със топлоизолация и метален навес я изпробват как ще се държи на градушка.
Има и други варианти като например в чувалчета и в асансьора после в камион и извозване.

Аз все си мисля, дали не може това след като бъде почистено, да се върне отново върху изолацията. Не мисля че ще и навреди. Дори мисля че ще е от полза. Лятото няма да се напича директно и да се топи, а зимата снега ще се топи по-бързо заради рехавата структура. Не знам. Нека се изкажат хора с опит дали има позла от него или не.
avitor - специалист
Кажете бе, хора, дайте идея толко много чакъл как се изхвърля от висок етаж?

Ако можеш си намери ръкави за изхвърляне на строителни отпадъци. Представляват нещо като кофи без дъно с дължина около метър, които се захващат една за друга. На повечето обекти има такива. Маже да се разбереш с някоя фирма за 1,2 дена наем. Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем покрай ремонтите на покривите..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: