Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tanyaR - помощник
Здравейте!
Бихте ли ми помогнали със съвет- каква подложка е добре и е задължително да сложа под трислойния паркет -производител Барлинек?
Знам че ще трябва да видя дали е равен пода,но още стои стария мокет(не е залепен )и в момента смъквам старите тапети. Тези дни и това ще стане. Велпапе за под, или коркови плоскости за под къде ги има и на каква цена? А ако сложа фазер- 4 лв е кв.м- в сравнение с корка не е така скъпо? Ако пода е равен става ли да сложа подложката, която се слага за ламинат?_но все пак- тя е изкуствеон материал и мисля, че не е правилно. Моля да ме извините за многото въпроси и вярвам, че ще има търпеливи да ми отговорят.
Благодаря! :)
nasco2 - специалист
Всичките варианти стават, зависи какво търсиш да постигнеш с тази подложка. Корка е добър като термо изолация, OSB плоскости за изравняване или ако просто искаш да сложиш нещо сложи подложка за ламинат.
tanyaR - помощник
nasko2, благодаря ти за отговора. и аз не знам какъв ефект целя -, но все пак разбирам, че трябва паркета (15 мм) да не се слага директно на плоча. Бих искала да покрия малките неравности и затова да не е мн- дебела подложката, най- много 4 мм., и да не е скъпа както корка. Може би подложка с топлоизолация, няма да е излишна. Намерих чрез google сайт за селита и приложението му-подови подложки. Но в магазина, откъдето си взех паркета, посегнах да купувам -"FIX-PRIX", но продавача ме спря да не избързвам, а добре да проверя кое е най подходящото за трислоен паркет, ЗАЩОТО отнякъде разбрали, че тази подложка, както и другата (на руло за ламинат), ИЗЧЕЗВАЛА от само себе си, износва се, може би от натиска на подовото покритие отгоре- не знам точно. И затова пиша в този форум и питам, още повече, че имам огромно желание сама да слагам паркета(клик система е)(И дано никой не ми се смее тук-имам известен опит в някои видове стр. работи). Искам да съм наясно както с вида на ПРАВИЛНАТА подложка, така и с начина на монтажа и къде за какво трябва да внимавам. Относно полагането на ламинат- клик система, изгледах 2 филмчета, както и доста снимки.С една дума- за монтажа на паркета съм информирана. Мъчи ме единствено намирането на ВЯРНАТА подложка.
vidrata - специален-специалист
Госпожо не ми се пише за другите ти въпроси ама ще ти кажа че подложката не е за обиране на кривините.Първо ти трябва идеално равен под и после е останалото.

Готово поправих се :-D .
Последна промяна от vidrata на нед ное 02, 2008 10:15 am, променено общо 1 път.
tanyaR - помощник
Добре. Благодаря ти vidrata за съвета.Тогава ще го изравня идеално. Обичам перфектните работи. :) :cool:

P.S.И те моля не ми викай мацка :?
tanyaR - помощник
Вече пода е добре. За моя радост беше почти равен, като на отделни места имаше отклонения от 2-4мм, но и това съм оправила. Бих искала да прочета мнението на някого, на когото му се пише тук и обича да дава съвети.
Каква подложка и колко мм следва да купя като целя само топлоизолация, и какво трябва да съблюдавам като слагам подложката? (На пода има възможност до 6 мм подложка)
Благодаря :)
panalov - специалист
tanyaR сподели, на каква подложка сложи паркета и как се "държи"той че и аз скоро ще слагам такъв на Барлинек . Доволна ли си :gott:
tanyaR - помощник
купих от Практикер 5мм, немска,покрива и неравности до 3 мм, сива е на цвят, от едната страна е гладка, а от другата е профилирана, ако правилно се изразявам. На пана е. Забравих как се казваше...
Мисля нещо : fix-prix. Отдолу сложих найлон и върху него редихме подложката. Някъде бях гледала, че трябва да се реди подложката в една дължина, която да е перпендикулярна на дължината на дъските (паркета ).
Но момчетата не го спазваха това.
Общо взето добре стана, доволна съм от Барлинек, още повече, че го взех на промоционална цена около 45 лв за кв. метър. Малко ходих по него ( в момента не съм си в Б-я), но майка ми казва, че е супер.
Следващия път като правя другите стаи не бих сложила тази подложка, а нещо по- твърдо. Като стъпвам, но слава Богу не навсякъде е така, все едно не на твърд под. Мисля, че е от подложката, занчи не е обрала съвсем неравностите, пък и все пак тя е някаква мека материя. предварително изравнявах пода като покривах отделни неравни места.
Като гледам по TV, немците си слагат паркет , а не ламинат, защото последния държи студено, освен това е изкуствен боклук. Барлинек можеш да го циклиш до 3 пъти. Като след монтажа това НЕ Е задължително. Знаеш 25 г гаранция! :-D
zvetomil - специалист
Таня от по горните ти постове разбрах,че ще изравняваш пода и редиш сама паркета.Пък после някакви момчета са го наредили на неравна замазка.Все бързат, напред с парите.Проблема е че не случват на материали или майстори,но повечето са капризни или бързат и така....

Тема "Каква и откъде подложка за трислоен-Барлинек?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: