Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте и поздрави на всички.
В апартамента си изкарвам кухнята на терасата. Изградил съм я, остъклил съм я и ми остава да направя подова изолация и да наредя теракот. Решил съм след като сложа изолационите плоскости да сложа мрежа и да излея около 30 мм бетона плоча за основа за теракоа. Бъпроса ми е, колко време най-малко след изливането на плочата мога да лепя теракота(засхтото през това време няма да имам кухня и немога да чакам много)? Ако някой има друга идея как да изпълня целта си моля да сподели.
Благодаря ви предварително.
miroslav_kn - специалист
редиш фибран,отгоре мрежа и правиш шпакловка с теракол. След няколко дни лепиш плочките.
Само шпакловка нима ли да е малко т.е. иама ли опасност плочките да потдадат под по голяма тежест. Ако е смо с шпакловка колко триабва да е дебела и колко време да сахне много ми е важно времето защото ще се взема отпуск и трябва да сварша работа за 5 бригади :)
Domashen_maistor - специалист
4 см [u]армирана[/u] замазка цимено+пясък и на другият ден още можеш да лепиш на гребен плочките. Може и директно, заедно със замазката да редиш, но трябва да сложиш и нещо за лепило (с200 напр)
Много благодариа Domashen_maistor. Това исках да знам. Т.е триабва да го изчакам да стегне колкото да мога да се разхождам по него а то после схте си съхне заедно с теракола? Много ме зарадва, защото ако триабваше да чакам няколко дена щях да се поболея :). А какво да е съотношението цемент пясък?
Domashen_maistor - специалист
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%E7%EA%E0
Извинявай, но във форума това е доста дъвкано. Просто прочети
Иначе 2:1 до 3:1 е съотношението пясък/цимент. Прави се земновлажно. (не като бетона) Така може да дадеш желания наклон.
Благодаря много и на двама ви.

Тема "Малко инфо за подова топлоизолация и теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: