Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bob - специалист
Здравейте.
Предстои ми да правя ремонт на спалнята. За отоплението мисля два варианта - климатик или конвектор на ток. Моля да ми дадете съвет кое от двете ще е по-добре за спалня. Помещението е ориентирано изток-юг, около 12 квадрата, монолит, сравнително ново -2003г.
velsi - Почетен майстор
От икономическа гледна точка по-евтино ще е с климатика, особено ако температурите са каквито в момента. От гледна точка на комфорт по-добре е с конвектора. Няма шум и движение на въздуха, което да създава усещане за изсъхване. Моята спалня е със същото изложение и същата квадратура. Отоплявам я в момента с маслен радиатор. Естествено с климатик не съм пробвал, защото нямам, но с радиатора е много добре.
bob - специалист
И ние към конвекторчетата клоним, защото имаме и малко дете. Ориентирали сме се към френските Aireleg, но се чудим дали да е тип конвектор или с лъчист панел. :?
bluelemon - специалист
Само да споделя че конвекторите харчат повече ток от инверторен климатик. Едни приятели си сложиха конвекторни радиатори и на третия месец ги свалиха и продадоха. Незнам най - вероятно зависи от радиаторите. И да допълня :) ние сме с климатици и също с малко дете. Тъй че глупостите че са вредни климатиците за малки деца к'во да кажа. Нищо :cool:
TACHO - специалист
bob написа:
И ние към конвекторчетата клоним, защото имаме и малко дете. Ориентирали сме се към френските Aireleg, но се чудим дали да е тип конвектор или с лъчист панел. :?
Имам вкъщи и инверторен клима. и конв. радиатор на Aireleg и мисля, че и двете топлят много добре.
За климатика няма да говоря, той просто е перфектен.
Радиаторът на Aireleg (френски) определено си струва парите пред разните ДеЛонги и Айнхел и т.н. Интересното е, че по естествен път завърта въздуха в стаята и топли много добре. С него отоплявам 18 км. м. денонощно и при 3-та степен на регулатора си поддържам 20 градуса, не знам колко ток харчи. Но по-важното е да ми е топло, отколкото евтино и студено. Естествено с клима щеше да е пак добре, но разположението на самата стая е такова, че където и да сложа вътрешното тяло, все ще духа на неудобно място. Стаята е детска и затова не исмам да има течение и духалки заради детето :wink:
bob - специалист
Какво да ви кажа. :sad:
Оказа се че в Стара Загора няма конвектор на AIRLEC от модела ELIT. Обиколих всички големи магазини(Технополис,Техномаркет,Mr.Bricolage и DENSI).Оказа се че някъде дори не са чували за този модел. Моля ако някой има някоя снимка на този модел да я качи. Предварително благодаря.
TACHO - специалист
Potyrsi na sajta na Technomarket, tam ima.
bob - специалист
На сайта им няма снимки на никой от моделите на AIRLEC. А в магазина изобщо не са чували за модела ELIT. :?

Тема "Конвектор на ток или климатик за спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: