Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,

Това ми е първата тема и моля за извинение за некомпетентността ми :?

Та въпроса ми е как да изрежа гранитегресна плочка на овал?
Имам кръгли неща (нека така да ги наречем) по коридора и трябва около тях да паснат плочките. Много ще съм ви благодарен за съвет :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Кое ти трябва? На овала дупката или околното? Май външното. Това е по-трудно. Ами ъглошлайф с диамантен диск... Имаше подобна тема и с картинки, порови.
crez - майстор
Най-лесно както пише колегата,ъглошлайф с диамантен диск. Не се скъпи вземи си хубав диск и гледай да е за рязяне на сухо.
Много благодаря за съвета. В крайна сметка май ще си ми трябва майстор за тая работа :? Пък като го видя как го прави ще го пробвам в кухнята :lol:
8180 - майстор
Съществуват и "по-промишлени" методи. Например:
Лазерно (с СО или СО2 не съм сигурен, но НЕ твърдотелен).
Водно (водноабразивно) - това е по-ново, но се предлага.
Сигурно и др.
Цени не мога да кажа в момента - провери и сравни с майсторските.
Ще трябва точен чертеж (или векторен файл).
Genesis - специалист
Добре де.
Ако не държиш ти да си го направиш и да похарчих бая парички за машинки и инструменти си нарисувай каде да е сряза и ги занеси кадето правят паметници и цехове за обработване на камък да ти ги резнат.
MalBazaar - напреднал
аз сам правил няколко кръга наи добрия метод е ма6ина с водно охлаждане за правите ръбове после с клещите малко по малко и после шлаифаш с диамантината да загладиш и много много мерене че си е е.... :)
Bechev - специалист
След изрязването с диамантеният диск,изглади ръбовете с диск за обработка на гранит,който не е скъп.Ще се получи доста добре!

Тема "Как да изрежа гранитогрес на овал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: