Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте, искаме да махнем част от боята на един плафон(незнам дали е стъклен), който е с прахово боядисване-доста дебел слой. Бихте ли ми казали с какъв разтворител може да стане това?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Боя не се маха с разтворител.
Важно е от какъв материал е основата.
И каква е боята.
не знам каква е боята, основата е или стъкло или някаква пластмаса -не мога да преценя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стъклото не го яде никакъв химикал, а пластмасите почти всички.
КИ 80?
velsi - Почетен майстор
Праховата боя можеш да махнеш с ацетон. В краен случай коресилин. Но първо уточни каква е основата, защото ако е пластмаса ще пострада и тя.
8180 - майстор
Аз пък се съмнявам, че стъкло и пластмаса се боядисват прахово.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не се съмнявай. Просто не е едно нещо, наречено "прахово боядисване". Нооо, повярвай ми, в случая няма значение.
8180 - майстор
n_a написа:
Не се съмнявай. Просто не е едно нещо, наречено "прахово боядисване". Нооо, повярвай ми, в случая няма значение.
Стана ми интересно :?
Пък и бих се възползвал за PVC, плексиглас и поликарбонат.
Дай адрес в Сф или нещо за запознаване с технологията - "пече" ли се, ограничения в размера на детайла?
Иначе и на лазерния принтер може някой така да казва...

Питащият да прощава за отклонението, ама май дотук не е ставало дума във Форума. :)

П.П. С коресилин съм забърквал "сурова" прах за дребни корекции, но за след изпичането (поне в "класическата" технология на боядисване) - не знам.
Mori - специалист
Доколкото ми е известно прахово нанесената боя и изпечена на 200 градуса се маха само с песъкоструен апарат.
с ацетон пробвахме, но нищо не се получи, пробвахме и с шкурка, но е много дебел слой боята и пак почти никакъв резултат

Тема "разтворител за прахово боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: