• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MeanMachine - напреднал
Изображение
За хората които им се е наложило (или са решили) през зимно време да сменят дограмата и се чудят струва ли си?
Да разбира се, макар и хората да избягват да го правят, основно поради две причини: притеснението, че при подмяната на дограмата излагат жилището си дълго време на студ и втората, че при лошо и студено време качествен монтаж е невъзможен. Но и двете причини са напълно неоснователни, защото от една страна монтажа на нов PVC прозорец в дадено помещение не трае повече от час, като самото навлизане на студ отвън в стаята е само през половината от това време. През това кратко време и нужно само да приберете цветята и вашите деца в друга топла стая в жилището. Що се отнася до качеството на монтажа, то няма проблем относно материалите монтажна пяна и силикони – има специално разработени за работа до -15 °C. От друга страна единствено през зимата можете да разберете още по време на монтажа, ако има лошо уплътнение на дограмата или не добре поставена монтажна пяна, тъй като ще усетите навлизащ студен въздух около и от дограмата.Най-голямото предимство от смяна на дограма през зимата е, че тогава хората почти не правят ремонти и търсенето на дограма спада. Това ви дава възможност да получите по-кратки срокове и по-добри отстъпки от цената за изработката и монтаж, за разлика от лятото, когато производството и монтажните групи са претоварени, а клиентите напират.
stiv1961 - майстор
Хммм, хубава предколедна реклама :-D
MeanMachine - напреднал
Всичко е хубаво когато е навреме :)
lyubohar - майстор
Според мен не е подходящо,защото ще има проблем с конденза.
След смяна на дограмата се получава херметизация на помещенията и влагата от
обръщането на ъглите няма къде да отиде и някъде може да се получи избиване на мухъл.
Който е карал дълго време със стара дограма може да почака и до лятото.
stiv1961 - майстор
MeanMachine написа:
Всичко е хубаво когато е навреме :)
И аз така си мислех преди трийесе години, но после разбрах, че съм подранил :-D
fox_vt - майстор
Колега меан няма как да си сигурен че ще използват пяна за ниски температури а не обикновенна,и другото е че смяна на дограма не включва само заклинване на дограмата (то коя фирма на днешно време слага дюбели изобщо :lol: ) и запълване с пяна.Щото тамън преди месец ходих да подмазвам такъв "монтаж" само на пяна и да ти кажа че зимата тая раота не се прави щото ще чакаш чак до пролетта да исъхне и ако не падне после си щастливец.
Не мога да разбера тая нова мода във студ,дъжд и сняг и температури денем около нулата нощем и по малко да се правят такива простотии като изграждане на тераса с ютонг и последващото външна изолация с алпинисти :axe:
pet.kan - специалист
На едната стая си я смених миналата година като пуснаха парното (2-крил прозорец+балконска врата), 2-3 часа беше отворено вкл. докато постегне пяната ( "зимна", за по-ниски температури)
Довършителните работи вътре ги правих почти веднага, а външните изчакаха пролетта, само пообрязах пяната и добавих още, където трябваше
nihonjin - специалист
Със самото сменяне на дограмата няма проблем. Стаята остава отворена само няколко часа.
Аз обаче се излъгах покрай дограмата да почна и вътрешна топлоизолация, това се проточи и жена ми побесня.
koleto84 - специалист
В днешно време повечето хора сменят и правят ремонт,когато им паднат пари.
Много с времето не се съобразяват,и бих казал че за монтаж на дограма не пречи изобщо,само при пробиване трябва да се внимава защото зимата ПВЦ-то става бакилит.
MeanMachine - напреднал
Съгласен съм с теб Колето така е, но никога незнаеш кога ще се наложи подмяна на дограма затова споделям, че и зимно време също е възможно,а що се отнася до конденза при редовно проветрение и разбирасе и добър монтаж от страна на майсторите не мисля че ще има проблеми (да не забравяме че и студените повърхности са фактор за поява на конденз) :) .А до теб фокс-вт мисля че още се намират добри майстори поне аз познавам такива :) Благодаря за коментарите радвамсе, ако статията ви се е сторила интересна, а за други полезна.
  • 1
  • 2

Тема "Подходящо ли е да се сменя дограма през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: