Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
panalov - специалист
Преди време когато си сменях дограмата реших да си ремонтирам и хола.Стана малко прибързано и необмислено ,та не се получи много
добре, става въпрос за шпакловката и боята .Под определен ъгъл на светлината се виждат петна по стените и тавана,та мисълта ми е такава ,тавана ще го правя с гипскартон понеже е доста крив ,а искам малко да го поразчупя.Въпроса ми е ,дали мога да шпакловам върху
боята ,която пък е на силиконова основа.Става ли да грундирам само или трабва да направа стената по-груба ,като я изровя?Знам че най удачния вариянт е гипскартон и по стените но не искам.
Takezo Sensey - модератор
Виж тук , ползвай търсачката не цвъкай теми ...Ше те погнат модераторите :wink:
detelin - специалист
:?
Последна промяна от detelin на пет май 22, 2009 6:40 am, променено общо 1 път.
panalov - специалист
Личен избор .
Питането не е дали харесвам или не картона.
Някои ако има идеи да ги дава
masterval - майстор
Ако някой е шпакловал върху силиконова боя, да сподели, аз не съм.
Но ми се струва, че тази боя е с много плътна повърхност,та шпакловката би грябвало да е много химическа, нещо като Стукопласт (дано не бъркам името, това е един от най-първите такива материали, готов в кофички по 10 кг, има и по-малки). Тоест като не може да прониква, да се лепи за основата.
Ако сложиш шпакловка на варова основа, може и да не се закрепи добре. Но пак казвам, нямам опит.
georosi - специалист
Пробвай със шпаклата ,да видиш дали ще можеш да я свалиш.Така или иначе,няма да си оставиш стените в това състояние.Ако е лесно свалянето-сваляш,ако е трудно -грунд и шпакловаш.
mehanika - напреднал
разбирасе че можеш да шпакловаш най добра от по евтините е ,,RIgIPS" Румънска от 14.20 лф синя опаковка
1. Уточни с каква точно боя си боядисвал?
Нещо от този род ли:ФАСАДНА БОЯ СЪС СИЛИКОН
Фасадна боя с акрилатен съполимер във водна фаза и водна силиконова емулсия
Предназначение:
• Ново боядисване и възстановяване;
• Защита и декорация на фасади;
• Обновяване и реставрация на стари сгради-паметници на културата;
• Защита на повърхности, където е възможна появата на капилярна влага;
• За разлика от силикатните бои, може да се нанася върху стари покрития от емулсионни бои.
Свойства:
• Екологично чист продукт;
• Бързо съхнене, слаба миризма (не съдържа разтворители);
• Висока покривност;
• Добро поведение при нанасяне – добра разливност и изравняване на мокрото покритие. Не пръска и не се разпенва при нанасяне. Добро наслояване;
• Добро поведение при съхранение – не образува сбита утайка, не променя вискозитета си във времето;
• Отлична белота на покритията и много добра устойчивост към стареене и пожълтяване;
• Отлична атмосфероустойчивост - защитава повърхността от вредните атмосферни въздействия – вода, влага, ултравиолетови лъчи, температурни промени и др.;
• Висока паропропускливост - микропорести покрития, осигуряващи “дишане” на стените;
• Ниска водопоглъщаемост на покритията;
• Отлична устойчивост на мокро триене и миене – клас 2 съгл. ЕN 13300;
• Притежава отлично сцепление с повърхностите.
Класификация:
Съответства на изискванията на българското законодателство

Ако е нещо такова :само поправки ли ще се правят или цялостна шпакловка на стените?
Виждал съм шпакловано върху такава боя. цялата шпакловка пада след забърсване с влажен парцал. Ако боята е захваната добре за стената преди шпакловка задължително грунд-ОТ РОДА на бетон контактите.Материал за шпакловка маи най добре ще е готова гипсова шпакловка-примерно на Боро.
panalov - специалист
http://www.polisan.bg/index.php?act=products&cat=1&id=3

С тази боя съм боядисвал стаята.
Уверявам те ,че здраво е залепнала.

[/quote]само поправки ли ще се правят или цялостна шпакловка на стените?

Цялостно ще се боядисва.
georosi - специалист
Грунд и финна шпакловка-Шийт рок(с зеления капак)или сатен на Кнауф.На поправки няма как да го оправиш,трябва да има грунд където ще правиш такива.Но кърпените работи винаги си личат,така че си шпакловай всичко.

Тема "Съвет за шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: