Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте преди 5 години припокривахме покрива. Променихме наклона на ската и от керемиди преминахме на цигли. Дали от "майсторлъка" на майсторите или защото използвахме стари цигли от 2 различни вида. Резултатът е, че покривът тече, на два пъти размествахме цигли (пре-препокривахме), но проблмът остана.
Бихте ли дали мнения, дали е по-удачно да сложим мушама над щипките, да купим нови цигли(керамични или бетонни???) или нещо друго..........?
Стефан - майстор
Тук се затрудних. Имам молба: Направи по една снимка на цигла, и керемида. И ги постни тук, за да ми стане ясно на кое какво казваш.
JORO - напреднал
Най-вероятно сте използвали двата вида стари цигли: с 1 канал на "Железаров" и с 2 канала..Ако е така, то течовете се получават, тъй като каналите не се припокриват правилно и водата прелива или не се оттича добре през тях! Други причини, според мен: криви или спукани цигли, отчупени краища на канали, неправилно застъпване (подреждане), непочистени канали на всяка цигла преди слагането! Наклона на ската, доколкото знам, трябва да е над 30 градуса! Най-добре снимай, да не говорим с предположения! :)

Тема "за препокриването с цигли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: