Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Тези профили съм ги направил от залепването на два винкела, така че са станали П. Имам идея да ги залепя за горната част на тази каса с пяна с малко разширение /в момента просто съм ги закрепил там, за проба/, защото ми е трудно да ги подпра здраво. Оказа се обаче, че тази пяна не се предлага във флакони за употреба без пистолет. Четох във форума, че хубавите пистолети за 70-100 лв. Затова, според Вас, ако полвам обикновена, разширяваща се пяна, ако ги залепя с хартиено тиксо, подобно на това, което съм направил в момента, тиксото дали ще издържи. От едната страна тиксото се лепи на фаянс, а от другата на латекс. Питам най-вече хората с подобен опит, успешен или неуспешен.

Прикачен файл

P1190453.JPG
P1190453.JPG (163.87 KиБ) Видяна 2422 пъти

Прикачен файл

P1190456.JPG
P1190456.JPG (125.89 KиБ) Видяна 2422 пъти

Прикачен файл

P1190455.JPG
P1190455.JPG (151.23 KиБ) Видяна 2422 пъти
rockwall - майстор
виж с монтажен полиуретан (на салами е и е като силикон) - също ще стане здраво - пистолетът е към 5 лева а лепилото ще държи и цялата врата - саламът е към 10 лева и ще ти стигне за 3 врати като тази

иначе с разширителна пяна може да ти избягат профилите - а онова както го оставиш така хваща - като силикон
ribnikolaevi - майстор
Понеже не съм ползвал досега, кажи марка и магазин в сф, благодаря предварително
Takezo Sensey - модератор
ribnikolaevi написа:
Понеже не съм ползвал досега, кажи марка и магазин в сф, благодаря предварително
При всички дистрибутори на DEN BRAVEN трябва да го има, за друго не се досещам. :? Виж "Бестимекс" . :idea:
rockwall - майстор
дано не забравя утре да видя - пистолета с 1 салам ми е в колата

оранжева опаковка беше, ама име виж не се сещам
svetliopi44 - Чирак...
Има течен пирон ..не се занимавай с глупости... струва 6-7 лв.
Вземи си на Бизон не е лошо и лепи здрави ... при родителите ми съм го направил точно така като си постнал снимките ...няма проблеми... :2thumbs:
ribnikolaevi - майстор
За идеите, които ми давате, се бях сетил. Проблемът е че фугата за пълнене/лепене е с променливи размери и има оспасност някъде да лепне лепилото, някъде не. Другата опасност, ако сложа повече материал, е да не мога да притисна плътно, защото материала ще пречи при малката фуга. Специално течния пирон съм го пробвал за по-широни фуги - не съм доволен от резултата.
Има ли някой, който е ползвал пяна да лепи профили /монтажник на каси на врати/ и ако да, смята ли че тиксото ще свърши работа?
karamundi - специалист
със пяна става без проблем а за тиксото вземи си от сивото армирано то лепи много яко струва около 8 лева но е много добро :cool:

Тема "лепене на профили" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: