Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте. Наумил съм си да подновя вратите на панелката ... така изглежда вратата на банята. Чувал съм, че най - лесно става с пистолет за горещ въздух - но нямам такъв. Пробвал съм с терминатора но с него не си работа ... Въпроса ми е ще постигна ли добър резултат ако ги подхвана с флекса (да ги изпия малко или ще се съсипе вратата.

Прикачен файл

Vrata.jpg
Vrata.jpg (65.6 KиБ) Видяна 4935 пъти
masteradmin - майстор
Със сигурност ще я съсипеш, освен ако не пробваш с диск на бормашината с много ситна шкурка.
velsi - Почетен майстор
Гадното на флекса е, че оборотите му са високи и боята се загрява, размеква се и замазва шкурката. Същото ще се получи и при ситната шкурка и бормашината. Затова най-добре бормашина, по едра шкурка и като свалиш боята тогава с по ситна. Накрая, където е необходимо китосваш, пак шкурка и боя. Доста хамалогия обаче, по-добре ще е май да си купиш пистолет за горещ въздух. Успех!
Стефан - майстор
И друг път е ставало въпрос за такъв ремонт. И там съм казал, че предпочитам виброшлайф с шкурка. Май ставам досаден с това, но и темите са доста с еднакво съдържание.
velsi - Почетен майстор
Да, виброшлайфа е чудесна машинка, точно за този случай! Стига да имаш обаче откъде да я вземеш, защото ако трябва да я купуваш специално, по-добре нова врата. По едра шкурка като за начало: 60 или 80 и става перфектно.
намерих пистолет и дори се очудих от лесното боравене с него, то чак е удоволствие. Проблемът обаче е че остава някаква минимална част покритие от боята. Та понеже на мн идеята ми е да лакирам после дървото с тъмн лак (такъв с червникъв отенък) май няма да се размина с шлайфането ... Сега видях промоцията в www.praktiker.bg има флксче за 25 лева на Budget та мисля да го взема, че и за другни работи ми трябва и ще опитам с него с ситна шкурка, ако не с бормашината ... Какво е мнението ви за тази марка Budget и въобще бих ви помолил да ми дадете съвет за машинарийки - любителски от така наречения нисък ценови клас... и без това ще ги ползвам 1 в годината най-много ...
velsi - Почетен майстор
sashom написа:
... и без това ще ги ползвам 1 в годината най-много ...
Ами какво да ти кажа. Толкова и ще го ползваш. 2-3 пъти и в кофата. Е може и да случиш, но силно се съмнявам.
Стефан - майстор
Ако издържи и толкова. От доста години никога не си купувам евтини ментета, даже и само веднъж да ми потрябват. След това правя услуги на приятели. Но имам принцип - с моите инструменти работя само аз.
ilkoandonow - специалист
Щом ще го ползваш малко не си струва да си купуваш скъп.Аз например си купих от битака някаква никаква марка шлайф за 20 лв малък и вече с него съм изчистил около 50 м/кв паркет и го разглобявам почиствам и пак напред.Какъвто ти е късмета

Тема "Подновявянe на врата ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: