• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Интересува ме някой има ли опит с такава пяна? Като излезе от пистолета първоначално като обикновената пяна ли става /обема и/?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Полиуретанова пяна или полиуретаново лепило?
Spokoiniq - майстор
За нещо от рода на СТ 84 пита човека, не съм лепил, само малко инфо на крак- http://fasada.bg/UserFiles/Ceresit_CT_8 ... oshura.pdf
ribnikolaevi - майстор
В нета го пишат и с двете имена. Някъде му казваха полиуретаново лепило във вид на пяна. Интересува ме как ще излезе от пистолета, в каква форма?
Относно горния пост - да, има и други видове:
на Tytan, на Теразид, вероятно и още. Искам да лепя прахово боядисани алуминиеви профили към доста крива основа и ми трябва нещо да обере кривината. Предполагам че ще имам по-малко ядове с тази нераздуваща се пяна, другата може да тръгне да излиза, а освен това и ще бута, трябва да укрепвам яко.
Spokoiniq - майстор
Ако профилите са прави от обратната страна на залепването ги додпираш с един алуминиев мастар(облепен с хартиено тиксо да не дере), разпъваш опори до насрещна стена и нямаш грижи, по указанията на пяната пише че няма вторично разширение.Ами какво ти пречи да купиш един флакон и да направиш опит на някакви парчета.Най-много да си 15 лв вътре :)
ribnikolaevi - майстор
Пяната е 15 лева, но профилите ги влача отдалеч, нямам излишни. не ми си губи един ден. Затова питам хора с опит. Иначе за тестването срещу математичиските модели още Фрейсине е казал едни неща и аз съм на същото мнение, но това е друга тема.
sspoko - специалист
Излиза си разпенена както монтажната пяна.
ribnikolaevi - майстор
Тогава би трябвало да свърши работа, благодаря за инфото.
hakama - специалист
Един флакон от 700мл полиуретанова пяна, при втвърдяването си колко пъти увеличава обема си ?
velsi - Почетен майстор
Флакон нормална монтажна пяна при разширяването си би трябвало да заеме обем около 40-45 литра. Поне така пише на етикета.
  • 1
  • 2

Тема "лепене с полиуретанова неразширяваща се пяна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: