• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kolaborator - специалист
Здравейте.Какво ще ме посъветвате да направя при следните обстоятелства:Живея на 3-ти етаж , като на разстояние около 7-9м. пред терасата ми се намира висока административна сграда , на която почти на всеки прозорец има климатик.Проблема е , че освен денем тези климатици работят денонщно и освен , че шума е непоносим и трудно се спи , на всичкото от горе и бълват непоносима жега , а понастоящем нямам климатик!
Чудя се кой ли плаща тока на тези климатици работейки и извън работно време , като мозъците там си оставят и отворени прозорците нощем , та тези клиоматици нямат спиране - нон-стоп!?!
karamundi - специалист
пробвай със въздушна пушка по перките
kolaborator - специалист
Не става така , питам сериозно!
evdoki - специалист
Затваряш си прозорците и се примиряваш, или и ти си купуваш климатик :)
Deo-x - специалист
Сложи си тапи на ушите преди заспиване,поне ще заглуши шума в някакъв степен.
shotik - майстор
Сградата в която работя е с климатици с три големи вентилатора и бучат като самолет,но при мен не се чуват.Питах да ги изключваме нощем ,но се оказа ,че сървърите на фирмите се нуждаят от охлаждане и затова не ги изключваме,защото стаите с тях са южно изложение и температурата била много висока .

За тези които разбират от тези работи ,нека си кажат мнението,аз само пиша какво ми е наредено и какво представлява техниката в стаите незнам и не съм я виждал.

Та затова може би и в тази сграда е така,но виж в общината или имаше някаква институция за мерене на децибелите на шума и да направят предписание за ремонт ,но едва ли ще стане нещо,трябва целия блок организирано,а може и в съд да ги викате.
kolaborator - специалист
shotik написа:
Сградата в която работя е с климатици с три големи вентилатора и бучат като самолет,но при мен не се чуват.Питах да ги изключваме нощем ,но се оказа ,че сървърите на фирмите се нуждаят от охлаждане и затова не ги изключваме,защото стаите с тях са южно изложение и температурата била много висока .

За тези които разбират от тези работи ,нека си кажат мнението,аз само пиша какво ми е наредено и какво представлява техниката в стаите незнам и не съм я виждал.

Та затова може би и в тази сграда е така,но виж в общината или имаше някаква институция за мерене на децибелите на шума и да направят предписание за ремонт ,но едва ли ще стане нещо,трябва целия блок организирано,а може и в съд да ги викате.

Благодаря за единственият смислен отговор!
bullet - специалист
Подай жалба в РИОСВ-Русе. Те са компетентни по ЗАКОНА за защита от шума в околната среда.
За коя сграда става дума?
karamundi - специалист
да колегата е прав оплачи се в общината може ида ти обърнат внимание а може и не ако ти е добра дограмата просто си вземи климатик и си готов инак оправия няма в тая държава
bravo - напреднал
Виж тук:
http://www.otvaszavas.bg/Svoboden_dosta ... rm0-64.doc
http://www.rzkbs.org/cat-documents/regu ... /%B961.doc

Нещ оми се мотае в главата, че нивото на допустимия шум в децибели май беше нощем съответства на работещ на улицата на празен ход автомобил. То разбира се е регламентирано в мерни единици, но това е съответствието за неграмотници като мен.
Ще поровя още.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: