• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Така искам да попитам как да си направя барбекю.Видях на едно място един си беше направил от джанта на кола,заварил му три крачета запушил дупките дето са за болтовете и сложил една скара от горе,обаче при мен проблема е че нямам такава скара и не знам как да направя ако някой има идеи ще му бъда много благодарен.
lenko71 - специалист
По-добре си купи, струват 20-30лв и вършат идеална работа (стига да има какво да сложиш на скарата :))
karamundi - специалист
човека иска да си направи нали за това форума е направи си сам
kolaborator - специалист
Ами завари си от прокат , примерно 5мм. , като първо направиш окръжността и по нея успоредно през равни разстояния завариш нужният брой пръти.Отдолу на три места напречници да не се измята и накрая панти !
проблема е че не знам от какво желязо да направя решетката така че да не пречи нещо миризми или ръжда на месото
karamundi - специалист
от неръждаеми електроди и си ги заваряваш с ъс същите и си готов
kolaborator - специалист
karamundi написа:
от неръждаеми електроди и си ги заваряваш с ъс същите и си готов
И с ръждавейка пак става , няма да ръждяса , а и ако не измиваш често нагара по решетката , който се получава от изтеклата мазнина на месото , ще имаш хем защита на решетката , хем по добър вкус на месото! Така или иначе няма да ръждяса , само ако не го ползваш често...!
karamundi - специалист
абе така е като я направи да вика да я пробваме :wink:
tarlyo - специалист
Казана от барабан на стара автоматична пералня - неръждавейка. Отгоре за скара - рафт от хладилник - готова решетка. Ако е слаба, от същия хладилник още една на кръст.
и това е вариант обаче нещо не ми допада
  • 1
  • 2

Тема "правене на барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: