• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
valerko - специалист
Моля за следните съвети:
1. Може ли ламинат да се реди направо върху мокета? Някаква подложка дали трябва да се слага?
2. Може ли нова теракота да се сложи върху стара, при положение, че старата изглежда здрава? И с какво се лепи?
EDI - майстор
Махай мокета, има подложки за ламинат.Може да селепи върху стари плочки, като ползваш лепила на ЦЕРЕЗИТ СМ 17 или СМ 25.
laki1968 - специалист
valerko написа:
Моля за следните съвети:
1. Може ли ламинат да се реди направо върху мокета? Някаква подложка дали трябва да се слага?
2. Може ли нова теракота да се сложи върху стара, при положение, че старата изглежда здрава? И с какво се лепи?
може,сложи си стандартната подложка за ламинат,хубаво е плочките да се грундират с бетонконтакт и лепиш без притеснения-лепило СМ-11е добър вариянт.стига само старите плочки не само да изглеждат ,а и да са здрави и най вече да не хлопат...
valerko - специалист
Сложна работа е махането на мокета и не знам какво ще изскочи отдолу. Ще се озъбят едни дупки, мръсотия, а все пак там ще живееме докато се сменя. А относно плочките...не трябва ли малко да ги начукам за да хване по-добре Церезита?
laki1968 - специалист
слагаи подложката на мокета,не е нужно да начукваш плочите ако грундираш както ти казах или лепиш с по висок клас лепило както те съветва колегата
valerko - специалист
Друг въпрос ми се роди...колко трябва да е фугата по краищата на ламината...1 см стига ли и по цялата периферия /по 4-те стени/ ли трябва да бъде?
EDI - майстор
10-15 е достатъчно, по цялата периферия.
angela_pk - специалист
Моят съвет е /особено ако под теб има живеещи/ да изкъртиш старите плочки. В момента правим нашата баня и съм се хванала за главата. Комшиите отгоре скоро правиха тяхната по твоя метод. Горе всичко е екстра, а при нас тече.
А за мокета...аз лично винаги бих си мислила за мърсотията под паркета.... :?
2v6 - майстор
valerko написа:
Моля за следните съвети:
...
Ако пода с мокета е абсолютно равен не виждам причина да не се сложи ламината направо върху него :?
Мокета ще играе ролята на подложката - слага се за да компенсира неравности в границите на 0-3 мм.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
angela_pk написа:
Моят съвет е /особено ако под теб има живеещи/ да изкъртиш старите плочки. В момента правим нашата баня и съм се хванала за главата. Комшиите отгоре скоро правиха тяхната по твоя метод. Горе всичко е екстра, а при нас тече.
А за мокета...аз лично винаги бих си мислила за мърсотията под паркета.... :?
Няма връзка. При вас тече поради друго.
  • 1
  • 2

Тема "Може ли ламинат в/у мокет; теракот в/у стар теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: